Superliga Srbije

Duljaj pred večiti derbi: Postoji teren, mi, oni i da pokažemo koliko vredimo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 12:35
Duljaj pred večiti derbi: Postoji teren, mi, oni i da pokažemo koliko vredimo MN Press

Partizan je kroz istoriju dočekivao večite derbije sa Crvenom zvezdom u teškim situacijama, ali se čini da nikada nije bio u specifičnijoj kao u ovoj pred sutrašnji 170. ligaški okršaj sa crveno-belima (18.30, TV Arena Premium 1) u 32. kolu Mozzart bet Superlige.

Crveno-beli dolaze u Humsku kao novi-stari šampioni, neće imati pritisak ni sa tribina jer se meč zbog incidenata na Banovom brdu igra bez prisustva publike, dok su crno-beli u nokdaunu posle dva vezana poraza od Čukaričkog i u situaciji da su daleko osam koraka od drugog mesta i da im Vojvodina duva za vratom u borbi za Evropu!

Trener Igor Duljaj ni u snu nije očekivao ovakav rasplet kada je preuzeo tim od Gordana Petrića, četiri poraza u poslednjih pet mečeva produbili su krizu.

"Specifično je mnogo toga, nije trebalo ni da u aprilu bude snega kad sam došao. Nema smisla igrati bez publike, jer se fudbal igra zbog njih. Situacija je veoma teška, ono što mi možemo je da pokažemo karakter ako ga imamo. Verujem da ga imamo. Imamo probelem, oni su su sastavni deo fudbala", rekao je Duljaj na početku pres konferencije.

Belić ne može da igra zbog suspenzije, Fejsa se požalio na povrdu, Andrade je van stroja, pa je Duljaj naglasio da će tek posle treninga videti na koga sve može da računa.

"Imam sastav u glavi ako su svi zdravi. Ali, moram da vidim na treningu ko je spreman fizički za sutrašnju utakmicu".

Dva vezana poraza od Čukaričkog su produbili krizu.

"Momenant nije sjajan, jedino u životu ne možemo da kontrolišemo vreme, ono ide. Pamti se samo rezultat, protiv Zvezde mora da se igra. Oni su šampioni, neće doći da odrade posao. Biće motivisani da opravdaju poziciju koju imaju".

Alibi sutra ne sme da postoji, smatra nekadašnji igrač crno-belih.

"Već duže vreme nije dobar momenat. Primate udarce jedan za drugim i morate jednom da uzvratite. Moja leđa mogu da podnesu veliki teret. Ja bih bio najsrećniji da mogu teret sa igrača da prihvatim na sebe. Međutim, oni su na terenu i moraju da podele to samnom. Postoji teren, mi, oni, "10 na 10" i moramo da pokažemo koliko vredimo. Nema izgovora, mnoge stvari se pričaju van tgerena, te nema plate, te "ovo-ono". Onaj ko nosi dres mora da pokaže zašto je u Partizanu. Uključujući i mene. Bio bih najsrećniji da vidim pun stadion, bez obzira ko šta skandira. Biće mrtva atmosfera gde čuješ trenere i saigrače. Ulog je veliki što se tiče Partizana. Igrači i ja moramo da damo sve da se si zvučemo iz ove situacije."

Fudbaleri crno-belih nisu ni u dobrom psihološkom momentu.

"Najteži teg nije u nogama već u glavi. Mnogo je teško. Nekada su treneri pred duele puštali filomove "Gladijator", te Spartak", ali to su gluposti. Moraš sam sebe da motivišeš. Da ustaneš, pogledaš se u ogledalo i kažeš dao sam sve od sebe. Svako mora da počne od sebe i da prikaže svoj maksimum. Kad bih znao idealno rešenje bilo bi mi lako. Nekad imate lošu situaciju i manje lošu situciju. Ne smišljam govore pred meč, ono što mi je na srcu kažem im to. Derbi treba da bude najveći motiv svakom igraču".

Fudbaleri crno-belih rade odlično na treninzima, potvrdio je Duljaj.

"Kada radimo trening moj osećaj je da igrači daju maksium. Da to prense na teren ne bi bilo problema. Psihološki je teško, teško je svima. I onom u pekari, u rudniku. Mi smo sportisti, plaćeni smo, budi pošten prema poslu, prema sebi, klubu. Što se tiče treninga i rada nemam zamerki".

Za kraj nije želeo trener da govori o rukovođenju klubom, ali je jasno rekao da nema nameru da ubaci samo mlade igrače i pravi njima problem a sebi alibi.

"Nije moje da vodim klub, već da budem trener. Sačekajmo da se završi sezona na pošten način i da se podvuče crta. Lako je praviti alibi i staviti mlade igrače. To je alibi za trenera. Ubićemo mladog igrača, dobiće minutažu ali će doći u tešku situaciju. Treba da rastu u pravom ambijentu", zaključio je šef struke crno-belih koji je na svom trenerskom debiju bio poražen na stadionu "Rajko Mitić" 1:0.