Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Radnički za prvu prolećnu "trojku", TSC želi povratak na treće mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2023 08:43
Mozzart bet Superliga na Areni: Radnički za prvu prolećnu "trojku", TSC želi povratak na treće mesto MN Press

Remi u Humskoj protiv Partizana, ali i dosta dobra igra, daju samopouzdanju Radničkom 1923 da danas u Kragujevcu pokuša sve kako bi protiv TSC-a ostvarili prvu prolećnu pobedu, ali i došli možda do tri ključna boda u težnji da sačuvaju osmo mesto u Mozzart bet Superligi. Na drugoj strani, goste je na tabeli pretekao Čukarički, pa će i oni dati maksimum za novi trijumf i povratak na treće mesto.

"Svakako da nam posle Partizana pohvale prijaju i da podižu samopouzdanje kod igrača, iako im ono nije manjkalo ni u nekom prethodnom periodu, bez obzira na taj trend nešto slabijih rezultata na startu prolećne polusezone. Jednostavno, svi mi u klubu čvrsto verujemo u tu našu ideju igre i znamo da je to jedini pravi način za osvajanje bodova. Naša obaveza je da ostanemo na zacrtanom putu i da održimo ovaj kontinuitet dobrih igara. Ostaje pitanje u kojoj meri će nam protivnička ekipa dopustiti da razvijemo taj naš model igre, ali svakako da imamo i određene alternativne varijante koje smo spremni da primenimo u zavisnosti od toga kako se utakmica bude odvijala. Ono što je najvažnije, to je da igrači budu mentalno i fizički spremni da odgovore zahtevima utakmice i to je ono na čemu ćemo najviše raditi u samoj pripremi utakmice", rekao je u najavi meča trener Radničkog Dejan Joksimović.

Trener TSC-a Žarko Lazetić zna da njegov tim čeka težak posao u Kragujevcu.

"Zabolela me je glava dok sam se spremao za ovu utakmicu, ali mi je bilo i veliko zadovoljstvo jer su izvanredna ekipa u kojoj moj kolega Joksa radi odličan posao. Poslednji dokaz za to je meč protiv Partizana na kojem su bili bolji i imali 86 odsto tačnih pasova. Dobro brane centralne pozicije koje bismo i mi želeli da eksploatišemo, u njihovoj igri se jasno prepoznaje kvalitet i može puno da se vidi i nauči i mogu samo da čestitam kolegi na sjajnom poslu koji radi. Znamo da je pred nama ozbiljna utakmica, kvalitetan protivnik, po fazama igre možda i najorganizovaniji  u ovom delu sezone i pripremamo se da na njihovu igru i organizaciju odgovorimo na najbolji mogući način", istakao je Lazetić.

Radnički 1923 i TSC do sada su odigrali osam mečeva, pet u Prvoj ligi i tri u eliti. Ekipa iz Bačke Topole je ubeležila pet pobeda i tri remija, Kragujevčani imaju i taj motiv da prvi put nadvladaju goste od 2017. godine. U avgustu su Vukić i Đakovac doneli TSC-u pobedu od 2:0.

Kolubara od 18.00 časova dočekuje Javor. Domaćin je u Lazarevcu ostvario ovog proleća obe pobede, dok je Javor bio neporažen na oba gostovanja u 2023. godini. 

"U prvom delu Kolubara je odavde odnela bodove i svi bismo voleli da im se revanširamo za taj poraz. Posebno su uspešni na domaćem terenu, ali su pokazali da i u gostima uzimaju bodove, što su pokazali i u Ivanjici. Želimo da damo maksimum i dođemo do pozitivnog rezultata. Sve osim poraza je pozitivan rezultat, jer je svaki bod bitan. Svesni smo da tako razmišlja i protivnik. Moramo taktički odgovoriti zahtevima, neutralisati njihove dobre strane i pokušati da naš potencijal u tranziciji iskoristimo i postignemo gol, jer se vrlo retko dešavaju utakmice bez golova, kao u Kragujevcu. Milošević i Tojčić su van konkurencije, tako da sa istim snagama kao u prethodnom kolu igramo u Lazarevcu", najavio je trener Javora Mladen Dodić.

Mozzart Bet Superliga, 24 kolo

Utorak

Radnički Niš - Vojvodina 1:4 (0:2)
/Belaković 83 - Malbašić 9 pen, Zukić 18, 58, U. Nikolić 64/

Radnik - Voždovac 2:0 (0:0)
/Bondarenko 67, 77/

Sreda

Mladost GAT - Napredak 0:1 (0:1)
/S. Jovanović 10/

Spartak - Novi Pazar 2:0 (1:0)
/Bijelović 22, Srećković 86/
 
Mladost L. - Čukarički 0:1 (0:0)
/Stojanović 86/

Četvrtak

Radnički 1923 - TSC 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Kolubara - Javor 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Petak

Crvena zvezda - Partizan 19.00 (TV Arena 1 Premium)