Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga: Remi Radničkog 1923 i TSC-a, blistao golman Stojan Leković

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 14:58
Stojan Leković, golman Radničkog 1923 MN Press
Stojan Leković, golman Radničkog 1923

Radnički 1923 je na svom "Čika Dači" uspeo da zaustavi uspešan niz TSC-a iz poslednja dva susreta, u 18. kolu Mozzart bet Superlige bilo je 0:0. Imali su gosti više od igre, prilike, preko Saše Jovanovića onu kolosalnu, ali golman domaćina Stojan Leković bio je sa nekoliko sjajnih intervenbcija istinski igrač utakmice.

Mnogo borbe, malo dobrog fudbala, samo jedan šut u okvir gola i mnogo polemike sa klupe Radničkog ni zbog čega. To bi u jednoj rečenici bio epilog prvih 45 minuta duela na "Čika Dači" koji je protekao u naporima TSC-a da dođe do vođstva i Radničkog 1923 da ih u tome osujete.

Najbolju priliku za goste propustio je Milan Radin u uvbodnim minutama, kada je posle kornera odbiojenu loptu sa desetak metara poslao preko gola. Jedini je okvir gola pogodio Kuveljić (golman Leković odbranio) a najviše varnica bilo je višeno pred kraj poluvremena. Rekli bismo ni zbog čega. Sudija Srđan Jovanović je dobro procenio da igrač Radničkog nije napravio faul nad Ćirkovićem, koji je nezgodno doskočio i pao. Skočili su sa klupe Kragujevčana, trener Feđa Dudić je dobio žuti karton, a crveni analitičar Lazar Savić. A, aut je izveo Radnički...

Na samom početku nastavka imao je Saša Jovanović veliku priliku da dovede goste u vođstvo. Simović je izgubio loptu na sedam metara od gola, ali najbolji igrač gostiju je sa šest metara pogodio dobro postavljenog golmana Lekovića, koji je nekoliko minuta kasnije zaustvio i udarac Milana Radina sa 16 metara.

Imali su gosti inicijativu, ali ne i pravu završnicu, pa su domaćini uspevali da se odbrane, ali ne i da iskoriste nekoliko dobrih kontri. I njima je nedostajao bolji završni pas, mada je i odbrana vicešampiona bila prilično uspešna, pa golman Ilić nije imao mnogo posla.

Kockao se trener Žarko Lazetić u poslednjih 10-tak minuta kada je na terenu imao četvoricu ofanzivaca. Zatresla se mreža Radničkog, ali je gol bio opravdano poništen jer je Rakonjac bio u ofsajdu. Bence Šoš je u 83. minutu imao priliku za goste, ali je Leković uspeo da odbrani udarac a Simović spreči loptu da uđe u mrežu.

Na samom kraju meča Beliz je propustio najbolju priliku za domaćina. Obe ekipe su uložile veliki napor na teškom terenu, ali golova nije bilo.


Mozzart bet Superliga, 18. kolo

Subota

Radnički 1923 - TSC 0:0

Crvena zvezda - Mladost Lučani 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Železničar - Spartak 18.30 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Radnik - Voždovac 13.00 (TV Arena 3 Premium)

Javor - Čukarički 15.00 (TV Arena sport 10)

IMT - Novi Pazar 17.00 (TV Arena sport 4)

Ponedeljak

Radnički Niš - Partizan 16.00 (TV Arena 1 Premium)

Vojvodina - Napredak 18.30 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore