Superliga Srbije

Bondarenko "lovac na zmajeve", Ukrajinac sa dva gola doneo Radniku novi trijumf

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 19:53
Bondarenko "lovac na zmajeve", Ukrajinac sa dva gola doneo Radniku novi trijumf MN Press

Radnik sa trenerom Slavoljubom Đorđevićem igra sve bolje ovog proleća, boljom igrom u poslednjih pola sata stigao je do pobede nad Voždovcem 2:0 (0:0) i bodovno sustigao Mladost GAT na 15. poziciji Mozzart bet Superlige. Ukrajinac Taras Bondarenko bio je junak drugog prolećnog trijumfa, zbog faula nad njim je bio isključen Borisav Burmaz, da bi zatim sa dva gola bio je pravi "lovac na zmajeve" i pokazao da je njegov zimski dolazak u Surdulicu bio pravo rešenje. Voždovac je razočarao, a imao je i peh da je Burmaz u 63. minutu, pri rezultatu 0:0 zbog udaranja laktom bio isključen!

Takmaci su razočarali igrom u prvom delu, domaćin je bio nešto agilniji, imao je nekoliko pokušaja preko Radulovića i Oreščanina, i jednu izglednu priliku preko Makarića kada je Krunić odbranio udaraca sa nekoliko metara. Gosti iz Beograda su bili ofanzivno veoma pasivni - neprepoznatljivi.

Nastavak je doneo više uzbuđenja, a ključni detalj dogodio se u 63. minutu kada je napadač Voždovca Borisav Burmaz u skoku laktom udario Tarasa Bondarenka i zaradio isključenje. Samo pet minuta kasnije, Radnik je došao do vođstva. Bondarenko je postigao prvenac za Surduličane kada je odbijenu loptu od prečke sproveo u mrežu sa sedam-osam metara.

Ukrajinac se našao na pravom mestu u pravom trenutku i u 77. minutu kada je odbitak sa pet metara ubacio u mrežu. Bivši igrač Metalca tako je postao junak druge prolećne pobede Surduličana koji se izjednačio po broju bodova sa ekipom Mladost GAT. 

Trener Surduličana Slavoljub Đorđević bio je konačno zadovoljan kompletnom utakmicom i za TV Arena sport je rekao:

"Ova utakmica nam je baš legla posle dobre serije, pobeda nam prija, ovo je najbolja utakmica Radnika do sada. Momci su bili strpljivi, ušli su hrabro, jako, dali smo i dva gola što me posebno raduje. Samo momci znaju pod kakvim pritiskom igraju gde u svakom meču moraju da osvoje bar bod. Bogu hvala za sada ide dobro".

Nikola Puača je isključenje Burmaza istakao kao ključni detalj za poraz Voždovca:

"Crveni katotn je prelomio utakmicu, posle je bilo teško. Na kraju smo završili sa dva igrača manje, čestitam Radniku na pobedi".

Mozzart Bet Superliga, 24 kolo

Utorak

Radnički Niš - Vojvodina 1:4 (0:2)
/Belaković 83 - Malbašić 9 pen, Zukić 18, 58, U. Nikolić 64/

Radnik - Voždovac 2:0 (0:0)
/Bondarenko 67, 77/

Sreda

Mladost GAT - Napredak 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Spartak - Novi Pazar 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Mladost - Čukarički 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Četvrtak

Radnički 1923 - TSC 14.00 (TV Arena 1 Premium)
Kolubara - Javor 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Petak

Crvena zvezda - Partizan 19.00 (TV Arena 1 Premium)