Superliga Srbije

Pojačavaju se srpski superligaši: Dadić stigao u Kragujevac, Miletić sleće među "zmajeve"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.01.2024 19:06
Tomislav Dadić je predstavljen u Kragujevcu FK Radnički 1923
Tomislav Dadić je predstavljen u Kragujevcu

Radnički 1923 iz Kragujevca je pojačao konkurenciju na bekovskim pozicijama i to igračima iz inostranstva. Posle desnog beka Mehmeda Ćosića, ugovor sa kragujevačkim superligašem potpisao je Tomislav Dadić, levi bek Širokog Brijega.

"Ljudi iz Radničkog, a posebno trener Dudić, koji me dobro poznaje iz Premijer lige BiH, izrazili su želju da me dovedu u svoje redove. Nakon što sam dobio zeleno svetlo od strane mog sada već bivšeg kluba Širokog Brijega, dogovorili smo se bukvalno za pet minuta. Igranje u Mozzart Bet Superligi predstavljaće svakako značajno iskustvo i veliki izazov za mene. Nadam se da ću pomoći ekipi da ostvari plasman u plej-of i dogura što dalje u Kupu Srbije", poručio je novi levi bek kragujevačkog superligaša.

Voždovac je nastavio da "skuplja" fudbalere ponikle u Crvnoj zvezdi jer je novi igrač postao Vladimir Miletić. Nekadašnji šak crveno-belih, nije se nametnuo u Vojvodini i rešio je da šansu potraži među "zmajevima" gde već igraju bivši igrači Zvezde Andrija Katić, Aleksandar Lukić, Aleksa Katić i Bogdan Jočić. Trener Marko Savić pojačao je konkurenciju u veznom redu, a pre nekoliko dana za mesto među stativama boriće se i povratnik Stefan Pirgić, dok je ofanziva ojačana Lazarom Pavlovićem, nekada velikom nadom Partizana.

 

 

Radnik iz Surdulice veruje treneru Dušanu Đorđeviću koji se vratio u Surdulicu i pokušaće da napravi podvig i obezbedi opstanak u Mozzart bet superligi. Surduličane su napustili Vuk Mitošević, Milan Stojanović i Mihajlo Baić, ali kako prenose mediji ekipu će pojačati dvojica iskusnig igrača Lazar Jovanović, krilo Radničkog iz Niša i Edin Rustemović, koji se posle šest meseci vraća iz sarajevskog Železničara.

Posle golmana Nikole Vasiljevića koji je stigao na pozajmicu iz Crbene zvezde, novi član Radničkog iz Niša je 20-godišnji, preko 190 centimetara visoki napadač Boris Krstić. Reč je o momku koji je dobrim partijama i golovima u mlađim uzrasnim kategorijama Radničkog skrenuo pažnju Partizanovih skauta i već sa 15 godina postao polaznik škole crno-belih, no šansu u prvom timu nikada nije dočekao.