Superliga Srbije

Vojvodina se izvukla na "Čika Dači", Filip Malbašić pogodio za remi protiv Radničkog

komentari (0)

Autor: Olgica Nikolić

26.04.2023 17:57
Vojvodina se izvukla na "Čika Dači", Filip Malbašić pogodio za remi protiv Radničkog MN Press

Vojvodina u poslednja četiri meča nije primila pogodak, ali u veoma važnoj utakmici u tci za Evropu odbrana je dva puta kiksnula i dozvolila veoma dobrom Radnilčkom 1923 da izbori 2:2 (1:1) u meču 32. kola Mozzart bet Sperlige. Napravile su "lale" korak unazad u borbi za četvrto mesto, ali treba reći da su Kragujevčani odigrali veoma dobro i pokazali da su s pravom u plej-ofu. Luka Milunović i Ljubiša Pecelj su obradovali navijače Kragujevčana, ali je Filip Malbašić golom u 88. minutu spasio Novosađane poraza.

Odlično prvo poluvreme gledali su posetioci na "Čika Dači". Radnički 19123 i Vojvodina igrali su od starta ofanzivno, bilo je mnogo prilika na obe strane, dorbih odbrana golmana, promašaja, ali i kikseva. Imao je štoper Vojvodine Nemanja Ljubisavljević loptu u nogama na pet metara od golmaan Carevića, neuspešno je pokušao da dribla Vidosavljevića koji mu je oteo loptu, dodao do Luke Milunovića koji je lako doneo domaćinu prednost u 6. minutu.

Vojvodina je imala više loptu u nogama, Jovan Milošević je propustio veliku priliku kada je prebacio gol Lekovića, da bi Luka Milunović u kontri šutirao tik pored gola. Gosti su izjednačili u 18. minutu preko Nikole Čumića. Dobro je krilni napadač izveo prekid, Zukić je utrčao na peterac, ali nije dotakao loptu koja je odsela u mreži Lekovića. Do kraja prvog dela nije bilo golova, jeste prilika, međutim, Leković je u tri navrata uspeo da spreči goste da dođu do preokrta.

Nastavuili su gosti da napadaju u drugom delu, ali se Radnički bolje branio, a zatim je ponovo prvi zadao udarac. Luka Milunovič je šutirao glavom sa pet metara, Carević je odbio loptu pravo na nogu Ljubiši Pecelju koji je sa pet metara ubacio loptu u mrežu za novo vođstvo domaćina i njegov prvenac.

Napadala je Vojvodina, Stojan Leković je odbranio zicer Veljku Simiću u 80. minutu i sprečio izjednačenje. Međutim, gosti su ofanzivu uspeli da materijalizuju u 88. minutun kada je Filip Malbašić dobar pas Jeličića sa 12 metara poslao u mrežu. Vojvodina je izvukla bod, više od toga nije uspela.

Novi Pazar i Voždovac ne mogu da se umešaju u borbu za Evropu, ali su igrali za prestiž i meč je završen pobedom gostiju i to golom Burmaza u drugom minutu nadoknade. Odbitak posle šuta prihvatio je nekadašnji napadač omladinaca Zvezde, izneo je van 16 metara, a onda je preciznim udarcem poslao u mrežu.

Nije bilo nekih velikih uzbuđenja, mada su gosti u 32. minutu preko Stoisavljevića zatresli mrežu, ali je gol bio poništen zbog ofsajda. U nastavku meča je domaćin imao inicijativu, više pokušaja, međutim, na samom kraju nisu uspeli da izblokiraju Burmaza pa su ubeležili i gtrečći uzastopni poraz.

Mozzart bet Superliga, 32. kolo plej-of

Sreda

Novi Pazar - Voždovac 0:1 (0:0)
/Burmaz 90+2/

Radnički 1923 - Vojvodina 2:2 (1:1)
/Milunović 6, Pecelj 54 - Čumić 18, Malbašić 88/

Partizan - Crvena zvezda 18:30 (Arena 1 Premium)

Četvrtak

TSC - Čukarički 18.30 (TV Arena Premium 1)