Superliga Srbije

Miloš MIlojević posle Javora: Nije lako igrati u Ivanjici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2023 16:19
Miloš MIlojević posle Javora: Nije lako igrati u Ivanjici MN Press

Crvena zvezda bez većih problema savladala je Javor u Ivanjici 2:0 (1:0) u 23. kolu Mozzart Bet Superlige i tako napravila lepu uvertiru pred 169. "večiti derbi", koji se igra 3. marta na stadionu "Rajko Mitić".

Iako su Beograđani bili bolji rival tokom većeg dela susreta, Ivanjičani su pokazali da su "tvrd orah" na svom terenu, naročito u prvom poluvremenu, kada su u nekoliko navrata mogli da zatresu mrežu šampiona Srbije.

Ipak, Zvezda je na kraju opravdala ulogu favorita, a trener ekipe Miloš Milojević iskoristio je priliku da odmori neke ključne igrače u drugom poluvremenu.

"Zbog okolnosti i rezultata na terenu, imali smo prilike da u drugom poluvremenu promenimo taktiku i probamo sa tri štopera, naročito zbog činjenice da imamo jako kvalitetne igrače u tom delu terena", rekao je trener Zvezde i dodao:

"Zatvorili smo utakmicu mirno, kako ne bismo ušli u neke neočekivane probleme. Svaka čast momcima na odnosu, na koncentraciji. Nije bilo lako igrati u Ivanjici danas", rekao je Milojević, koji je istakao da je njegova ekipa sremna za derbi u narednom kolu."

Komentar posle utakmice dao je i trener domaćeg tima Mladen Dodić, koji je istakao da je bio zadovoljan igrom njegovog tima u prvom poluvremenu.

"Mogu da budem zadovoljan pristupom svoje ekipe u prvih 45 minuta. Iako je Zvezda imala puno dobrih prilika, oni su dali slučajan gol. Dali su zato što su stvorili dosta šansi i imali više šuteva, ali... Mi smo nedovoljno agresivno ušli u drugo poluvreme i taj drugi pogodak nam je dodatno spustio samopouzdanje, posle onako primljenog prvog gola", zaključio je Dodić.

Crvena zvezda se posle ove pobede dodatno učvrstila na prvom mestu tabele sa 63 boda i ima 14 više od najbližeg pratioca, Partizana, koji svoj meč ove runde takmičenja igra sutra na svom terenu protiv Radničkog 1923 (16.30, TV Arena 1 Premium).