Superliga Srbije

Jovan Mijatović spasio Crvenu zvezdu pred rastrčanim Javorom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2023 20:28
Jovan Mijatović spasio Crvenu zvezdu pred rastrčanim Javorom MN Press

Sa mnogo zebnje otputovaće Crvena zvezda u Nemačku na megdan Lajpcigu, jer je protiv Javora pokazala mnogo nedostataka u defanzivi, pa je golom Jovana Mijatovića, tog zapostavljenog bisera, uspela da slavi 3:2 (1:0) i ne zaostane više od četiri boda za liderom Partizanom. 

Teško je opisati meč u kome je Zvezda igrala skoro perfektno u prvom delu, vodila, tri puta pogađala okvir gola, nije imala "žutih minuta" u odbrani, a zatim posle autogola Đige bila demoralisana, dezorijentisana, bez kontrole čak i kada je Olajinka vratio prednost. Ipak, Jovan Mijatović je pokazao talenat, klasu i doneo tri boda. Javor je igrao hrabro, koristio je kontre kao najjače oružje, ostaće im žal da dobrih 35 minuta u nastavku nisu rezultatski iskoristili.

Promešao je Barak Bahar postavu, vratio je u tim Gelora Kangu, šansu je dao ponovo Kosti Nedeljkoviću na desnom beku, Olajinka je pravio društvo Šerifu Ndjajeu u napadu, pa se Javor bukvalno spasavao u prvom delu.

Igrali su domaćini "viktorije" u prvom delu, uputili su 14 udaraca ka golu, Olajinka i Ivanić su pogašali prečku, Ndjajea stativu a prednost im je doneo mladi defanzivac gostiju Đorđe Skoko. U nameri da spreči dobro dodavanje Ivanića ka Olajinki, ubacio je loptu u sopstvenu mrežu za vođstvo crveno-belih u 15. minutu. 

Da su imali malo više sreće i koncentracije u završnici, dobru partiju su crveno-beli mogli da krunišu i ubedljivijim vođstvom. Gosti su pokušavali da napadnu kad god bi im se ukazala šansa, ali Zvezda je u defanzivi bila vrlo dobra pa Omri Glazer nije imao posla u prvih 45 minuta.

Koliko je Zvezda psihološki nestabilna ekipa pokazalo se u drugom poluvremenu.  Kada je Điga autogolom doneo Javoru izjendačenje, crveno-beli su ušli u nervozu, nesigurnost, pa čak i kada je Piter Olajinka posle samo tri minuta doneo novo vođstvo. Ivanjičani su videli kako mogu da ugroze šampiona, sevnula je nova kontra i Radivoj Bosić je u 65. minutu drugi put šokirao Marakanu kada je pogodio bliži ugao loše postavljenog Glazera. 

Raspala se igra šampiona, ali onda je Bahar u igru ubacio Krasoa i Jovana Mijatovića i pogodio. Mijatović je pokazao da s pravom zaslužuje veću minutažu, na centaršut Ivanića sa leve strane reagovao je majstorski i glavom poslao loptu u mrežu i sprečio novu golgotu šampiona.

Crvena zvezda - Javor 3:2 (1:0)

Stadion: Rajko Mitić.
​Sudija: Nenad Minaković.
Strelac: Skoko 15. autogol, Olajinka u 55, Mijatović u 78. za Zvezdu, a Điga 52. minut autogol, Bosić u 65. za Javor.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Điga, Mijailović, Dragović – Nedeljković, Stamenić (od 67. Katai), Kanga (od 76. Hvang), Lučić (od 74. Kraso) – Ivanić – Olajinka, Ndijaje (od 74. Mijatović).

JAVOR: Manojlović – Kopitović, Tojčić, Skoko, Miletić – Dukure (od 77. Obradović), Petrović (od 67. S. Milošević), Eliomar (od 53. Bosić) – Gojković, Dolmagić (od 77. Ilić) – Bajere (od 77. Kofi).


Mozzart Bet Superliga, 12. kolo

petak

Novi Pazar – Čukarički 1:0 (0:0)
/Obradović 81/

Napredak – Radnički 1923 1:3 (0:0)
/Bastajić 74 - Čolović 54, 90+7, Činedu 67,/

Spartak – Partizan 0:3 (0:0)
/Marković 70, Zahid 77, Saldanja 81/

subota

Crvena zvezda – Javor 3:2 (1:0) u toku
/Skoko 15 a.g, Olajinka 55, Mijatović 78 - Đika 52 a.g, Bosić 65/

Voždovac – TSC 0:0 u toku

nedelja

Mladost – Radnički Niš 18.00 (TV Arena sport 10)
Vojvodina – Radnik 18.00 (TV Arena sport 1)

ponedeljak

Železničar – IMT 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore