Superliga Srbije

Kapiten Dragović pokrenuo Zvezdu, pa odbranio trijumf u Novom Pazaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2024 15:52
Slavlje Aleksandra Dragovića MN Press
Slavlje Aleksandra Dragovića

Crvena zvezda je ponovo uspešno "pregazila" Bistricu, pobedila je domaćina u Novom Pazaru 3:0 (2:0), u 21. kolu Mozzart bet Superlige i prebrodila prvu ozbiljnu prolećnu prepreku. I to zahvaljujući kapitenu Aleksandru Dragoviću koji je golom povukao ekipom ranim golom, a zatim odigrao maestralno u odbrani sprečavajući u nekoliko navrata da se rival vrati u meč. Oslabljeni Pazarci pružili su dobru igru, ali danas nisu iskoristili nijednu priliku, a stvorili su ih bar pet-šest.

Zbog povreda bekova Koste Nedeljkovića i Milana Rodića, trener crveno-belih Vladan Milojević prekombinovao je i formaciju i kao bonus igrača od starta poslao mladog napadača Uroša Sremčevića.

Desetkovani Novi Pazar, bez Ljaića i Marka Šćepovića, ali i još nekoliko rovitih igrača, dobrop se držao, ali pogodak Aleksandra Dragovića iz devetog minuta odredio je i tok meča i konačnog pobednika. Gelor Kanga je sjajno centrirao sa desne strane, a kapiten crveno-belih glavom matirao Mirkovića.

Sejduba Suma je pokazao da se vraća u formu i da će biti adut Novog Pazara, međutim, sredinom poluvremena je upropastio sjajnu priliku za izjednačenje koju je prvo sam kreirao. Organizovao je kontru, ali umesto šuta, pokušao je posle pasa Karaklajića da dribla Dragovića što mu nije prošlo.

Kako to obično biva, usledila je kazna. Golman Mirković je sjajno odbranio udarac Sremčevića, ali ne i Gelora Kange sa penala. Taj detalj se dugo gledao u VAR sobi, jedno pet minuta jer nije bilo sporno da je Momčiloć kopačkom zakačio Nasera Ćigu u petercu, nego ko je prvi došao do lopte. Sudija Danilo Nikolić je dobio znak da je penal, a Kanga je bio neumoljiv. Šampion je stekao lepu prednost na pauzi, mada je Novi Pazar mogao da ima i manji zaostatak.

Posle pauze, izgleda da su igrači Crvene zvezde zaboravili koga imaju za rivala, usledila je prava kanonada domaćina u prvih 15 minuta i samo zbog dobnrih odbrana Glazera, te sjajne partije Dragovića nije promenjen rezultat na semaforu. Šteta za Sumu što nije uspeo da završi sjajnu akciju domaćina jer mu se kao i u prvom delu isprečio - Dragović, bez dileme igrač utakmice.

Da će prekid ponovo kod trenera Milojevića biti jak adut Zvezde videlo se u 81. minutu. Hvang je izveo korner, Điga šutirao, a Šerif Ndjaje promenio smer i stavio pečat na trijumf Crvene zvezde. rezultat od 3:0 nije bio i prava slika dešavanja na terenu.

 

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Stadion: Gradski.
Sudija: Danilo Nikolić.
Strelci: Dragović u 9, Kanga u 40. iz penala, Ndjaje u 81. minutu.

NOVI PAZAR: Mirković - Bojat, Azemović, Fajed, Anan - Islamović (46. Đo), Momčilović (od 82. Petković), Adešina (46. Knežević) - Karaklajić, Obradović, Suma (od 88. Opara).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Spajić, Dragović, Điga - Mijailović, Kanga (od 86. Šljivić), Hvan, Olanjinka (od 86. Knežević) - Ivanić (od 52. Rodić) - Bukari (52. Lučić), Sremčević (52. Ndjaje).

Mozzart bet Superliga, 21. kolo

Subota

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)
/Dragović 9, Kanga 40 pen, Ndjaje 81/

Partizan - IMT 16.15 (TV Arena 1 Premium)
Čukarički - Železničar 18.30 (TV Arena sport 3)

Nedelja

Radnički 1923 - Vojvodina 13.00 (TV Arena sport 1) 
Spartak - Mladost L. 15.00 (TV Arena sport 1) 
Radnički Niš - Javor 17.00 (TV Arena sport 6) 
TSC - Radnik 17.00 (TV Arena sport 1) 

Ponedeljak

Voždovac - Napredak 17.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore