Superliga Srbije

Zvezda rutinski slavila u Ivanjici: Crveno-beli imaju 14 bodova više od Partizan pred 169. večiti derbi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.02.2023 15:54
Zvezda rutinski slavila u Ivanjici: Crveno-beli imaju 14 bodova više od Partizan pred 169. večiti derbi FK Crevna zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde opravdali su ulogu favorita i bez mnogo muke savladali Javor u Ivanjici u okviru 23. kola Mozzart Bet Superlige i tako sa puno elana dočekuju 169. večiti derbi protiv Partizana koji je na programu u petak, 3. marta  - 2:0 (1:0).

Ovim trijumfom aktuelni šampiona ima 14 bodova viška nad najvećim rivalom, koji svoj meč ove runde takmičenja igra sutra na svom terenu protiv Radničkog 1923 (16.30, TV Arena 1 Premium).

Domaći igrači su izašli hrabro sa željom da se nadigravaju protiv lidera na tabeli Mzzart Bet Superlige i u tom pokušaju bili uspešni dobrih pola sata. Bili su agresivni i konkretni, imali i solidne prilike, ali kad je Aleksandar Pešić na srećan način doveo goste u vođstvo, kao da su mentalno pali. A taj gol je pao nakon šuta iz daljine Aleksandra Kataija, ali je lopta pogodila iskusnog napadača, promenila smer i završila u mreži Ivanjičana.

I to je bio trenutak odluke. Ne zato što posle toga nije bilo prilika i golova, već zato što je iskusna ekipa Zvezde umela da ga prepozna i iskoristi, a onda pametnom i strpljivom igrom slomi načetog rivala, ali da sa druge strane, ne potroši mnogo energije pred važan meč naredne nedelje.

Zato je igra u drugom poluvremenu bila lagana, tempo nije bio preterano jak, a pogotovo kad je Stefan Mitrović u 54. minutu duplirao prednost.

Tek u finišu domaći su mogli da stignu do jednog gola, kad je kod igrača trenera Miloša Milojevića već došlo do pada koncentracije, ali se ni to nije dogodilo.