Serija A

Murinjo, zbog sudije, nosio skriveni mikrofon tokom meča sa Moncom: Morao sam da se zaštitim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2023 14:35
Murinjo, zbog sudije, nosio skriveni mikrofon tokom meča sa Moncom: Morao sam da se zaštitim MN Press

Žoze Murinjo važi za majstora defanzivne taktike i gospodara igr na rezultat, ali i za nekoga čiji postupci i izjave često odudaraju, izazivaju pažnju i prosto zovu na različite reakcije ljudi iz sveta fudbala i oko njega.

Tako su mnogi preneli i prokomentarisali njegovu kritiku na račun sudije Danijelea Kifija, koji je delio pravdu na meču Potugalčeve Rome i Monce. Rimski tim je odigrao nerešeno (1:1), a bivši strateg Reala, Benfike, Porta, Čelzija, Mančester junajteda i Intera ga je okrivio za podelu bodova i kvarenje plasmana u prvenstvu Italije. 

"On je najgori sudija kojeg sam sreo na fudbalskim terenima u karijeri. Očajan je, nema osećanja niti bilo kakvu ljudsku konekciju ni sa kim. Dao je crveni karton igraču koji je u 96. minutu proklizao samo zato što je bio izmoren", analizirao je Murinjo isklučenje Zekija Dželika u nadoknadi utakmice. 

 

 

Potom je usledilo neobično priznanje iskusnog stručnjaka, kom je palo na pamet nešto što nije nijednom njegovom kolegi.

"Nisam glup, išao sam na utakmicu sa mikrofonom i snimao sve od trenutka kada sam izašao iz svlačionice do povratka. Morao sam da se zaštitim", izjavio je osvajač brojnih trofeja, koji često ulazi u verbalne duele sa deliocima pravde i zbog toga ponekad biva kažnjen, a sada je predmetom skrivenim ispod majice hteo da zabeleži potencijalno sporne dijaloge sa prozvanim sudijom.