Vesti iz fudbala

Veliki derbi Rima već naredne nedelje: Roma i Lacio u borbi za polufinale Kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 15:17
Roma Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP
Roma

Fudbalska federacija Italije potvrdila je tačne datume i vremena četvrtfinalnih utakmica Kupa, koje čete imati priliku da gledate na kanalima TV Arena sport. Najbitnija vest je da će se veliki derbi između Rome i Lacija igrati 10. januara.

Sve četiri utakmice biće odigrane tokom sledeće nedelje. Prvi će na teren fudbaleri Fiorentine i Bolonje i taj susret igra se 9. januara u Firenci od 20 sati. Ekipa iz Toskane je do osam najboljih u Kupu stigla preko Parme, lidera Serije B, dok je Bolonja napravila iznenađenje, eliminisavši Inter.

Narednog dana na programu su dva meča, pored velikog rimskog derbija, koji počinje u 17 časova, borbu za polufinale vodiće Milan i Atalanta na San Siru od 20 sati.

Frozinone je takođe do četvrtfinala došao posle veličanstvene pobede protiv Napolija na stadionu "Dijego Armando Maradona" (4:0) i u borbi za polufinale sastaće se sa pobednikom večerašnjeg meča između Juventusa i Salernitane. Poslednja utakmica četvrtfinala igraće se 11. januara 2024. od 20 časova.