Serija A

Ibrahimović adut Milana za Đokereša: Šta će biti sa Lukom Jovićem?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2024 14:07
Luka Jović pokazao je u MIlanu šta može AC Milan
Luka Jović pokazao je u MIlanu šta može

Viktor Đokereš je golgeter u modi ove sezone. Napadač Sportinga je postigao 36 golova na 39 mečeva i svakako je u centru pažnje velikih klubova. Sportingu se isplatila investicija od 21 miliona evra prošlog leta, koliko je uplaćeno u kasu Koventrija, jer je špic, rođen u Štokholmu, sa švedskim i mađarskim pasošem, "eksplodirao" u ovoj sezoni.

Sa 22 pogotka na 24 mela doprineo je prvom mestu "lavova" u portugalskoj ligi, u Ligi Evrope je pet puta bio strelac, u Kupu još šest, Alijans kupu tri puta...

Njegovo ime pominje se i u Brajtonu koji ga je olako prodao Koventriju 2021. godine, ali i u Junajtedu, Čelsiju, Arsenalu, Borusiji iz Dortmunda, kao i u Milanu. A, "roso-neri" imaju i aduta više u borbi za njegov potpis - Zlatana Ibrahimovića. Veza Stokholm, Švedska, a pritom je Viktoru i idol.

Italijanski mediji istuču da će Milan pokušati da ga dovede za 50 miliona evra, što će biti veoma teško, jer Sporting ne prodaje jevtino. Procena je da će Portugalci početi licitaciju na 70 miliona evra, ali vreme će pokazati koliko sve te priče realne, s obzirom da igrač ima 25 godina. A, ove sezone ima 36 golova i 14 asistencija na kontu.

Plan je da Šveđanin u timu zameni Olivija Žirua koji je sve bliži odlasku u MLS ligu ali u leto 2025. godine. Šta će biti sa Lukom Jovićem ako dođe Đokereš, pitaju se Italijani. Srpski napadač je od decembra pokazao da dostojno nosi dres kluba sa "San Sira", postigao je osam golova u maloj minutaži, doneo je značajne bodove i pokrenuo je priču o svom ostanku.

Međutim, poslednjih mesec dana nema nikakvih informacija o planovima Milana vezanim za Jovića. Ni pozitivnih, ni negativnih, a ni mediji se ne utrkuju u istraživanje te teme. Možda je tome doprinela i suspenzija Jovića na dva meča zbog isključenja protiv Monce, ali narednih mesec-dva dana biće ključni za srpskog reprezentativca, smatraju mediji, jer će samo golovima kupui svoju kartu za ostanak.