Serija A

Napulj ostao neosvojiva trvđava za Juventus: Vlahović i "stara dama" promašivali, Napoli slavio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2024 22:42
detalj s meča Napolija i Juventusa Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
detalj s meča Napolija i Juventusa

Napoli  je peti put zaredom dobio Juventus u svojoj kući, pa je posle tih 2:1 (1:0) aktuelnog šampiona Italije dodatno smanjio ionako male šanse najčešćeg osvajača skudeta da sustigne fantastični Inter u trci za titulu. 

Ni publika na stadionu "Dijego Armando Maradona" ni gledaoci TV prenosa nisu zažalili za odvojenim vremenom posle prvog poluvremena, jer se imalo šta kvalitetnog videti u duelu terenski dominatnijeg domaćina i napadački konkretnijih gostiju sa drugog kraja Apenina. 

Onaj kom je bilo krivo posle tih 45 minuta jeste pre svega Dušan Vlahović, jer srpski reprezentativac nije iskoristio nijednu od tri odlične šanse. U prvoj je šutirao malo pored okvira gola, u poslednjoj ga prebacio, a u 34. minutu zaljuljao stativu. Sjajno je uputio šut levicom, iz nezgodne pozicije na levoj strani, ali je on završio na kontra stativi. 

 

 

Napolitanci su čekali da zadaju udarac i sačekali su idealan trenutak. I to Kviča Kvaratskelija malo pre pauze (42). Baš dugo su pleli mrežu oko Vojčeha Ščesnija, da bi posle daljinskog pokušaja Lorenca i reakcije zadnje linije izazivača iz Torina, ofanzivni adut Masimilijana Alegrija iz Gruzije sjajno uhvatio volej i smestio ga iza leđa golmana. 

 

 

Trudila se "stara dama" da što pre uzvrati po povratku iz svlačionica, išle su joj stvari od ruke u prvom delu nastavka, ali bi svaki put izostajala realizacija. Napoli je više čuvao rezultat nego što je jurio dupliranje vođstva i u jednom trenutku je kažnjen za to (81). Jer je Federiko Kijeza odličnim šutem u donji deo gola iskoristio asistenciju Alkaraza. 

 

 

Tu, međutim, nije bio kraj uzbuđenjima, pošto se Napoli podigao i fatalnim udarcem Đakoma Raspadorija nokautirao Juventus (88). Golobradi rezervista Nonž napravio je nepotreban faul tamo gde se to ne sme, Osimen je proćerdao penal, tj. Šćesni mu ga odbranio, da bi junak meča naleteo na "bubamaru" i umešno podigao tifoze Napolija na noge. 

 

 

Serija A, 27. kolo

petak

Lacio - Milan 0:1 (0:0)
/Okafor 88/

subota

Udineze - Salernitana 1:1 (1:1)
/Kamara 45 - Čouna 10/

Monca - Roma 0:2 (0:2)
/Pelegrini 38, Lukaku 42/

Torino - Fiorentina 0:0

nedelja

Verona - Sasuolo 1:0 (0:0)
/Sviderski 82/

Empoli - Kaljari 0:1 (0:0)
/Jankto 69/

Frosinone - Leće 1:1 (1:0)
/Šedira 45+2 - Krstović 61. pen/

Atalanta - Bolonja 1:2 (1:0)
/Lukman 28 - Zirkze 57. pen, Ferguson 61/

Napoli - Juventus 2:1 (1:0)
/Kvaratskelija 42, Raspadori 88 - Kijeza 81/

ponedeljak

Inter - Đenova 20.45 (TV Arena sport)

 

Standings provided by Sofascore