Vesti EURO 2024

Direktor Torina "bez dlake na jeziku" - Radonjić je dobar momak, ali ne može da se nosi sa pritiscima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2024 18:11
Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić Guliver/Matteo Ciambelli/DeFodi Images
Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić

Sportski direktor Torina Davide Vinjati, smatra da srpski fudbaler Nemanja Radonjić, "nema dovoljno mentalnih kapaciteta da se nosi sa određenim pritiscima u klubu", kao i da njegova sudbina u Torinu zavisi od partija koje bude pružao na Majorci u drugoj polusezoni.

Vezista srpske reprezentacije ove zime promenio je sredinu - napustio je Torino i otišao na pozajmicu u Majorku, kako bi se nametnuo selektoru Draganu Stojkoviću za EURO 2024. Svestan je bio Radonjić da za njega nema mesta u Torinu dokle god je na klupi Ivan Jurić, pa je razlaz, donekle, bio i neminovan.

Time su naslovi u Italiji dobili potvrdu da nešto ne fukncioniše na relaciji hrvatskog trenera i Radonjića, a pojedine naznake zbog čega je došlo do svađe temperamentih Balkanaca, danas je dao sportski direktor Torina. On smatra da je srpski fudbaler dobar momak, ali da ima određene probleme u ponašanju.

"Razgovarao sam sa Radonjićem pre neki dan. On je dobar momak, zaista nije loš. Nažalost, limitirani su mu mentalni kapaciteti i ne može da se nosi sa određenim pritiscima", rekao je Vinjati i nastavio:

"On nije dete, ima 26 godina i promenio je mnogo klubova, što navodi na jedan problem. Jedan sam od onih koji vidi čašu pola punu. Nemanja je momak kojeg nismo previše platili, a opet nam je doneo neke dobre mečeve i postizao važne golove. Videćemo kako će igrati u Majorci pa ćemo na leto rešavati njegovu sitaciju u klubu", jasan je bio Vinjati.

 

 

Podsetimo, Radonjić ima ugovor do 2025. godine. U Torino je stigao prošlog leta iz Marseja, a pored francuskog i italijanskog kluba, nastupao je i za Romu, Crvenu zvezdu, Hertu, Benfiku i Čukarički.