Vesti EURO 2024

Udineze jasan: Lazar Samardžić nije na prodaju u januaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 23:25
Lazar Samardžić, vezni igrač Udinezea Guliver/Domenico Cippitelli\LiveMedia\DeFodi Images
Lazar Samardžić, vezni igrač Udinezea

Blindirati Lazara Samardžića i pojačati tim u ofanzivnoj liniji, plan je Udinezea za zimski prelazni rok. Interesovanje Juventusa i Napolija za srpskog reprezentativca, kao i najave da bi mogao da promeni sredinu već u januaru, decidirano je demantovao sportski direktor ekipe sa Friulija Federiko Balzareti.

"Ništa se nije promenilo, Lazar Samardžić će ostati u klubu najmanje do kraja sezone. Politika mora da se vodi na najbolji način, a "Laki" je veoma vaažan igrač tima. On uvek vredno trenira, fokusiran je na Udineze i njegovi kvaliteti su nam preko potrebni na terenu", jasan je bio Balzareti.

 

 

Samardžić je profil igrača koji je veoma tražen na tržištu iako u ovoj sezoni nije statistički na novou prethodne. Tome su doprinele i okolnosti, smena trenera, dolazak Ćofija koji ga je vratio u tim, ali je prošlo više od mesec i po dana od poslednjeg trijumfa u Seriji A, ostvarenoj na "San Siru" protiv Milana. Od tada pet remija i dva poraza od Rome i Intera nisu mnogo pomerili crno-bele na tabeli. I dalje su 17. i u borbi za opstanak. 

Direktor crno-belih je najavio da tim u januaru mora da se pojača ofanzivnim igračima. Italijanski mediji ističu da su zainteresovani za Ivana Sedrika, španskog napadača kamerunskog porekla uz Real Valjadolida. Sem Lorenca Luke, stgrelca pet pogodaka, ostali napadači Udinezea kao da su u "štrajku". Dva pogotka Tovana a kod ostalih samo "nule" u koloni golova.