Serija A

Milan za Fiorentinu računa i na "vundekinda" Kamarda: Pioli će ipak šansu pre ukazati Joviću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 21:40
Milan za Fiorentinu računa i na "vundekinda" Kamarda: Pioli će ipak šansu pre ukazati Joviću TV Arena sport/ Screenshot

Frančesko Kamarda je novi "vunderkind" Milana, ima 15 godina i mogućnost da postane najmlađi debitant u istoriji, ne samo kluba sa San Sira već i Serije A, jer ga je trener Stefano Pioli uvrstio u sastav ekipe za duel protiv Fiorentine (subota, 20.45, TV Arena 1 Premium).

Zbog povreda Olivija Žirua, Rafaela Leaoa i Noe Okafora, Pioli je Luki Joviću, jedinom seniorskom napadaču morao da pridoda rezervu pa se odlučio za Kamarda, koji igra za omaldinski tim Milana i u Ligi šampiona za mlade. I postiže golove.

Međutim, Pioli je razgovarao sa Jovićem i predočio mu šta sutra očekuje od njega protiv bivših saigrača iz Fiorentine:

"Razgovaram s Lukom i on zna šta očekujem od njega. Poznaje tim i naš sistem, tako da ima sve što je potrebno da da svoj doprinos".

 

 

Ako Frančesko Kamarda sutra istrči na teren oboriće rekord koji drži Visdom Ejmi, koji je 2021. godine igrao za Bolonju sa 15 godina i 274 dana.

"Frančesko je vanserijski talenat. Sudbina vam ponekad stvori neke prilike i moramo da mu pomognemo. Prilično je zreo za svoje godine. Srećan je što je sa nama i ako zatreba spreman je da nam pomogne. Biće na klupi, videćemo da li ćemo ga uključiti u igru", jasan je Pioli.