Serija A

Sud ukinuo suspenziju Murinju: Može da vodi Romu na derbiju protiv Juventusa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 18:43
Sud ukinuo suspenziju Murinju: Može da vodi Romu na derbiju protiv Juventusa Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo moći će da sedi na klupi Rome na derbiju 25. kola Serije A protiv Juventusa (20.45, TV Arena 1 Premium) odlučio je Apelacioni sud.

 

 

Trener Rimljana se žalio na odluku da bude suspendovan na dve utakmice zbog isključenja na susretu protiv Kremoneza koju je "vučica" izgubila 1:2, što je ujedno bila i prva pobeda pretposlednjeg tima na tabeli Serije A u ovoj sezoni.

Njegova žalba je usvojena i ceo postupak se vratio na početak a to znači da je automatski i ukinuta suspenzija do donošenja konačne presude.

 

 

Podsećanja radi, Murinjo je ušao u verbalnu raspravu sa četvrtim arbitrom na meču protiv kluba iz Kremone, posle čega je došlo do sukoba i sa glavnim sudijom koji ga je isključio u 46. minutu.

"Morao da proverim da li mogu da preduzmem bilo kakvu pravnu akciju. Glavni sudija Pičinini mi je rekao posle utakmice da ne postoji audio zapis reči pomoćnog arbitra Marka Serija, ali želim da proverim da li je to istina. Ili da li su delegati, koji uvek čuju sve, čuli naš razgovor. Kada sam isključen protiv Torina, Pičinini je bio četvrti sudija i video je kako sam se izvinio sudiji jer sam znao da sam napravio grešku i nisam bio ponosan na svoje reči. Na kraju utakmice otišao sam da razgovaram sa njima, Pičinini mi je rekao da se izvinim Seri. Rekao sam Seri da skupi hrabrost i objasni šta se dogodilo, ali je imao problema sa pamćenjem. Šteta zbog ovoga što se dogodilo sa Serom, ali on je lažov. Poštujem nekoga onoliko koliko on poštuje mene", rekao je Murinjo posle tog meča.