Serija A

Simone Inzagi produžio ugovor sa Interom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 18:43
Simone Inzagi produžio ugovor sa Interom Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Simone Inzagi bi mogao knjigu da napiše samo o prvih devet meseci u 2023. godini jer je od "sigurnog" otkaza, koji su najavljivali mediji mesecima a "podgrevali" "neki stručnjaci", došao da danas Inter objavi produžetak saradnje sa njim do juna 2025. godine.

Doživeo je Inzagi od januara do aprila četiri poraza na "Đuzepe Meaci" (svi 0:1, Empoli, Juventus, Fiorentina, Monca) u sedam prvenstvenih mečava na svom terenu, "o glavi" su mu radili svi: od stručnjaka do medija. Ali, Simone je preživljavao zahvaljujući Ligi šampiona. Prebrodio je Porto, zatim eliminisao Benfiku, pa Milan. Popravljao je krvnu sliku tima, nanizao sedam pobeda u osam kola Serije A, osvojio Kup Italije, izgubio finale Lige šampiona od Mančester sitija.

Strpljenje se isplatilo čelnicima Intera jer je Inzagi uradio mnogo bez finansijske potpore koju je imao Antonio Konte pre njega. Prodavali su mu najbolje, dovodili ne baš "A" klasu, a on je na sve to odgovorio dobrim rezultatima. Iako je stigao do finala Lige šampiona, uprava mu nije obezbedila budžet za novu sezonu, kako bi kvalitetom dodatno ojačao tim. 

 

 

Otišli su mu u napadu Lukaku, Džeko i Korea, a došli Marko Arnautović, Markus Tiram i vratio se Aleksis Sančez. Milan Škrinjar je otišao u PSŽ bez evra obeštećenja, došli su Benžamin Pavar i ostao je veteran Aćerbi. Onana je prodat Junajtedu, zamenili su ga Jan Zomer i Audero. Klasen i Kvadrado već duže vremena ne prave razliku.

A, opet, tri startna meča u sezoni, tri pobede, efikasna i ubedljiva igra. I novi dvogodišnji ugovor za velikog moralnog pobednika Simonea Inzagija.