UEFA Liga šampiona

Inzagi na kraju ponosan: Zaslužili smo više, ali kapa dole i Mančester sitiju

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

11.06.2023 10:00
Inzagi na kraju ponosan: Zaslužili smo više, ali kapa dole i Mančester sitiju Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Kad izgubite finale Lige šampiona, samo u prvi mah nije bitno kako ste igrali, da li ste bili bolji ili ne, da li vam je sreće okrenula leđa. Inter je prvi put izgubio finale Lige šampiona, nije osvojio četvrti put osvojio vredni trofej, ali kad se podvuče crta zaslužili su da ne izgube. Imali su tri kolosalne prilike, dve je nažalost uprskao najveći maler sezone Romelu Lukaku.

Kada je drugi put promašio sa četiri metra, cela klupa Intera se uhvatila za glavu. Trener Simone Inzagi je ostao ukopan u mestu nekih 10-sekundi iako je tokom celog meča više bio van svog restriktivnog prostora nego u njemu. Ali, kada vas prođu onaj početni šok i tuga, posle partije na "Ataturku" Simone Inzagi nije ni mogao drugačije da priča o svom timu.

 

 

"Imali smo sjajnu utakmicu i trebalo bi da budemo ponosni zbog toga. Ne smemo da razmišljamo o tome šta je moglo da bude, zaslužili smo više. Zagrlio sam svakog od svojih igrača, jednog po jednog, jer su bili izvanredni, baš kao što su bili i naši navijači koji su zaslužili drugačiji rezultat, ali se nadam da su bili srećni zbog načina na koji je tim igrao", rekao je Inzagi.

I neće Inter "nestati" već ponovo, još jače napasti ovaj trofej jer je video da može. To im je predvideo i poručio Pep Gvardiola.

U kontaktu sam sa klubom oko ugovora

Inzagijev ugovor sa Interom ističe, dugo je ove sezone bio smenjivan, trpeo je i tim zbog toga. Danas svi pričaju o novom ugovoru, on kaže:

"Igrači i ja smo bili napadani tokom sezone, nekad s razlogom, nekad ne, ali iz tih poraza smo izvukli pouke. Osvojili smo četiri trofeja i igrali finale Lige šampiona. U kontaktu sam sa klubom, tako da ćemo se sastati i planirati budućnost. Nije bilo mnogo vremena za razgovor tokom sezone". 

"Lopta kao da nije htela da uđe u gol. Dešava se, nažalost dogodilo nam se u finalu Lige šampiona. Pogodili smo prečku, izbijena nam je lopta na gol-liniji, udarac koji je zaustavio naš igrač, svašta se dogodilo... Uz ovakav duh, organizaciju i posvećenost, verujem da ćemo ponovo biti ovde u budućnosti."

Inzagi je do meča ju Tuskroj dobio svako od prethodnih sedam mečeva u finalima. 

"Čudan je osećaj, moram da se naviknem na njega, ali zagrlio sam svoje igrače. Retko kada pričam odmah posle meča, sačekam da prođe dan-dva, ali danas sam im rekao da treba da budu ponosni na ono što su postigli. Pokazali su čitavom svetu koliko su se dobro suprotstavili Mančester Sitiju, ekipi čiji kvalitet svi dobro znaju. Vrlo sam ponosan na igrače i navijače. Zaslužili smo više, ali kapa dole Mančester Sitiju, znamo koliko su prethodnih sezona radili da dođu do ovog trenutka", još jednom je ponovio Simone Inzagi.