Premijer liga

Ako Kejn bude od reči, igraće u Bajernu: Uli Henes konkretan o napadaču Totenhema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.07.2023 21:29
Ako Kejn bude od reči, igraće u Bajernu: Uli Henes konkretan o napadaču Totenhema Tanjug/AP Photo/Tim Goode/PA

Trener Bajerna Tomas Tuhel na pres konferenciji povodom početka priprema nije želeo da govori o transferu Harija Kejna, ali je zato čelnik Bavaraca Uli Henes bio veoma jasan.

Predsednik Totenhema Danijel Levi je poznat kao tvrd pregovarač koji uvek koristi vreme i strpljenje kao važan faktor u pregovorima. Tako je bilo sa prodajom Luke Modrića i Gereta Bejla Real Madridu, ništa se nije promenilo ni kada je Bajern dostavio ponudu za Kejna od 80 miliona evra

On ceni kapitena najmanje 20 miliona evra više i zna da Bajern nema baš mnogo vremena za čekanje, bez obzira što se u Minhenu "prave kao da ga imaju". Henes je novinarima vrlo jasno rekao da će igrati slično kao Levi.

"Vrlo jasno nam je Kejn dao do znanja da je doneo odluku. Ukoliko održi reč, biće naš. Karl Hajnc Rumenige redovno razgovara sa njim. Levi je vrlo pronicljiv, izuzetno profesionalan tip. Veoma ga cenim. Sa druge strane Bajern takođe ima ljude koji nisu tu od juče. Levi igra na kartu vremena i to radi vrlo pametno. Prvenstveno moramo da ga navedemo da nam kaže cifru", rekao je Henes.

Kejn se nalazi na listi putnika Totenhema za pripreme u SAD, ali nije reagovao na ponudu kluba da mu za novi ugovor podigne platu na 400.000 funti nedeljno. Novinari su otkrili da je Kejn još u maju ugostio trenera Tomasa Tuhela i da mu je dao "zeleno svetlo" za pregovore sa Totenhemom. Drugi najbolji strelac u istoriji Premijer lige i golgeter selekcije Engleske želi u Bajern kako bi osvajao trofeje. Jer, jasno je i njemu da ih u Totenhemu neće biti još dugo.

Levi i Henes su dva "stara lisca", vreme ne ide u prilog ni Totenhemu, ni Bajernu. Kejnu ističe ugovor za godinu dana i može da ode bez obeštećenja, a Bavarci nemaju "devetku" i žele je što pre.