Premijer liga

Kazna je istekla, Aleksandar Mitrović na terenu posle 54 dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2023 09:05
Kazna je istekla, Aleksandar Mitrović na terenu posle 54 dana Guliver image/REUTERS DAVID KLEIN (6759)

Došao je i taj dan da se Aleksandar Mitrović vrati na teren u dresu Fulama. Sprski as je izdržao rigoroznu suspenziju od osam mečeva neigranja zbog incidenta sa sudijom na meču FA kupa protiv Mančester junajteda (19. mart), pa će danas posle 54 dana pauze predvoditi napad Fulama na gostovanju Sautemptonu (16.00, TV Arena sport 7).

Nije "Mitrogolu" pomoglo ni javno izvinjenje sudiji i celoj Engleskoj. Kazna je ostala i kako kaže trener Marko Silva nije mu bilo lako.

"Mitru je bilo teško, neću lagati. Njegovo ponašanje je bilo vrlo dobro čitav ovaj period, imao je našu podršku, ali je od isključenja znao da će cela priča biti drugačija od normalne kazne. Radio je sa timom, dolazio je čak i vikendom. Bio je ovo težak period za njega, ali bilo mu je lakše jer je imao podršku od svih nas, navijača. Dobro je da se vraća na teren", istakao je Silva.

Fulam je do kazne Mitrovića i bio u nekoj trci za Evropu, tri kola pre kraja je miran u sredini tabele, bez rezultatskog imperativa, ali ne i bez ambicija da do kraja sakupi što više bodova. Mitrović, koji je novčano pomogao KK Partizan, je u 21 meču Premijer lige ove sezone postigao 11 golova, a 12 na 25 mečeva u svim takmičenjima.