Premijer liga

Sunovrat Totenhema, menadžer Stelini nije kadar da vodi ekipu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2023 16:40
Sunovrat Totenhema, menadžer Stelini nije kadar da vodi ekipu Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Totenhem tone sve dublje i dublje, najteži poraz od 2013. godine protiv Njukasla (1:6) razbesneo je navijače, ali i predsednika Danijela Levija koji više ne veruje vd menadžeru Kristijanu Steliniju. 

Sazvao je Levi za danas sastanak Upravnog Borda na kome će se razmatrati i ostanak Italijana na klupi, mada su ga mnogi upozoravali posle otkaza Antoniju Konteu da je greška ostaviti njegovog pomoćnika na klupi. Tu je i Rajan Mejson koji bi mogao da preuzme ulogu prvog šefa do kraja sezone. Međutim, asovima poput Kejna, Sona, Rišarlisona potreban je trener sa kredibilitetom.

Debakl od "svraka" za samo 21 minut, kada su domaćini vodili 5:0, samo je refleksija jedne serije grešaka Totenhema. Konte nije imao dovoljnu podršku u klubu u vremenima kada je ispao iz Lige šampiona od Milana. Znali su dobro u Londonu kakvog je karaktera Italijan i da neće prećutkivati neke stvari mimo njegovog posla a koje su mu se stavljale na teret. I kada je na pres konferenciji otvorio dušu, Konte je bio smenjen.

Odluka da se ostavi Stelini na klupi kako se ne bi menjao princip rada je bio bumerang koji se obio o glavu i Leviju i Upravom bordu jer će biti pravo čudo ako "ovakav Totenhem" uspe da izbori čak i izlazak u Evropu. Čini se da je "zlatna koka" Liga šampiona odletela na krilima "svraka" iz Njukasla.

Stelini nije kadar da vodi ovu grupu fudbalera Totenhema, pokazalo se u 95 odsto slučajeva da pomoćnik nikada ne može da ima autoritet kao prvi trener sa kojim je radio jer njegova funkcija u timu je da bude "dobar" sa igračima.

Traži Totenhem novog trenera, najčešće se pominju Luis Enrike i Julijan Nagelsman koji su odbili Čelsi, te Grem Poter, koji se nije proslavio na "Stamford bridžu". Navijači su navijali za povratak Maurisija Poketina, ali se čini da je on bliži Čelsiju. Poslednjih meseci se sve više govorilo da će Levi prodati Totenhem, pa je možda i ta priča uticala na sve u klubu.

Totenhem u četvrtak od 21.15 u 33. kolu Prmeijer lige dočekuje Mančester junajted i samo pobeda ostaviće ih u trci za Ligu šampiona. Sa Stelinijem na klupi ili Mejsonom, odlučiće Levi.