Premijer liga

Konte kritikovao gazdu i igrače, a bez samokritike potrošio više od Murinija i Poketina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2023 19:08
Konte kritikovao gazdu i igrače, a bez samokritike potrošio više od Murinija i Poketina Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Antonio Konte je posle 16 meseci smenjen u Totenhemu. Posle ozbiljnih kritika na račun predsednika Danijela Levija ("Za 20 godina nije ništa osvojio", pa zatim igrača ("Njih 11 nisu tim, ne žeče da se žrtvuju jedni za druge"), Bord "pevaca" je u nedelju pred ponoć objavio da je stavio tačku na saradnju sa Italijanom.

Ne ulazeći u verodostvojnost Konteovih izjava, pojedini britanski mediji primetili su da je kod Italijana za eliminaciju iz Lige šampiona od Milana, te gubitaka nekih utakmica u Premijer ligi izostala bilo kakva samokritika. A, neke činjenice mu ne idu u prilog.

Prvo statistika, jer je sa Totenhemom doživeo najviše poraza u karijeri! U Juventusu je na 151 meču imao 102 pobede i 15 poraza, u Čelsiju na 106 utakmica 69 pobeda i 20 poraza, u Interu na 102 susreta 64 pobede i 15 poraza, a u Totenhemu na 76 mečeva - 40 pobeda i 23 poraza.

Antonio potrošio 115,6 miliona funti

Antonio Konte potrošio je više novca u prlaznom roku od trojice prethodnika u Totenhemu:

Antonio Konte 115,6 miliona funti
Maurisio Poketino 109,3 miliona funti
Žoze Murinjo 102,1 miliona funti
Nuno Espirito Santo 42,1 milion funti

Na drugom mestu je potrošen novac za pojačanja. Englezi su lako izračunali da je Totenhem u njegovom mandatu potrošio 192 miliona funti, a da je čisto ulaganje u igrače 115,6 miliona funti. Potrošio je više od trojice prethodnika Maurisija Poketina, Žozea Murinja i Nuna Espirita Santosa.

Pod tri je izbor taktike i igrača. Ako u timu imate Harija Kejna, Sona, Dejana Kaluševskog, a onda potrošite 58 miliona evra za Brazilca Rišarlisona (Everton), pa dovede Ivana Perišića (Inter), Danžumu iz Viljarala, italijanski stil sa mnogo defanzivnih zadataka jednostavno je osuđen na propast. To se jasno videlo u duelu sa Milanom, timom koji ima sličnu filozofiju.

 

 

Neki fudbaleri poput Rišarlisona i javno su digli glas protiv stila igre i minutaže na terenu, a da pritom Konte nije reagovao kao pravi vođa ekipe. Zato možda i ne čudi što nije napravio pravu hemiju u ekipi.

Totenhem ide dalje sa Stelinijem i Mejsonom, ali svakako će potražiti novog menadžera koji će bolje iskoristiti ofanzivan potencijal koji ima ekipa od Kontea. Da li će uspeti "pevci" da zadrže četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona u ovom času veoma je upitno.