Premijer liga

Konte nije više trener Totenhema, Stelini i Mejson vode tim

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

26.03.2023 23:30
Konte nije više trener Totenhema, Stelini i Mejson vode tim Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Antonio Konte nije više trener Totenhema, saopštio je londonski klub, a doneta je i odluka da do kraja sehzone tim vodi pomoćni trener Kristijan Stelini uz Rajana Mejsona, koji je pre nekoliko dana slovio za "vd"-a.

"Glavni trener Antonio Konte sporazumno je napustio klub. Izborili smo kvalifikacije za Ligu šampiona u Antoniovoj prvoj sezoni u klubu. Zahvaljujemo mu se na doprinosu i želimo mu sve najbolje u budućnosti. Kristijan Stelini će preuzeti tim kao vršilac dužnosti glavnog trenera do kraja sezone, zajedno sa Rajanom Mejsonom kao pomoćnikom glavnog trenera", stoji u saopštenju Totenhema.

Predsednik kluba Danijel Levi rekao je da je cilj do kraja sezone plasman u Ligu šampiona.

"Imamo još 10 utakmica u Premijer ligi i imamo borbu za mesto u Ligi šampiona. Moramo svi zajedno da se borimo kako bi osigurali najviši mogući rezultat za naš klub i neverovatne, verne navijače", istakao je Levi.

Da li će Stelini i Mejson zaista voditi tim do kraja sezone pokazaće rezultati u narednom periodu, a pre svih u prvim danima aprila kada "pevci" za 12 dana igraju protiv Evertona na "Gudisonu" i dočekuju Brajton i Bornmut.

Pre desetak dana pominjalo se da će Kontea zameniti Maurisio Poketino ili Luis Enrike. Njih dvojica su i dalje slobodni, a i Julijan Nagelsman, smenjeni trener Bajerna mogao bi da bude interesantan Leviju za narednu sezonu. Za sada je odlučio da Stelini i Mejson pokušaju da zadrže Totenhem na četvrtom mestu. Videćemo do kada će važiti ova odluka...