Premijer liga

Žoao Feliks bolje da ne ustaje iz kreveta protiv Real Madrida

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

19.04.2023 19:16
Žoao Feliks bolje da ne ustaje iz kreveta protiv Real Madrida Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Žoao Feliks bolje da ne ustaje iz kreveta kada za rivala ima Real Madrid. Portugalski napadač u duelima sa "kraljevskim" klubom ima samo nule na kontu: nema pobedu, u osam mečeva nije postigao gol, nije zabeležio asistenciju, niti je njegov tim (Atletiko, Čelsi) postigao pogodak kada je on bio na terenu! Prava noćna mora...

Za Atletiko je od 2019. godine protiv Reala bio na terenu šest puta, dva puta je bilo nerešeno, četiri puta je gubio, a preskočio je dva duela zbog povreda (i tu je Real slavio). Od janaura je u Čelsiju i na dva četvrtfinalna susreta protiv Reala oba je izgubio 2:0, mada je u oba imao prilike.

Feliks je napustio Atletiko na šest meseci zbog nesuglasica sa trenerom Čolom Simeoneom, ali se posle 14 mečeva u dresu "plavaca" i samo dva postignuta gola, čini se da je Potugalac više sam kriv za krizu u koju je upao nego što je to bilo do trenera. 

 

 

Njemu pozajmica u Čelsiju ističe na kraju sezone, pa iako stižu glasine da "plavci" žele da ga otkupe na leto, čini se da će mu sudbina zavisiti od trenera. Kako novog trenera Čelsija, tako i novog trenera Atletika, jer je Čolo Simeone najavio da bi mogao da napusti "Vandu Metropolitano" posle deceniju uspešnog rada.

Žoao Feliksu ostaje da se sam preispita šta je to izgubio u poslednjih godinu dana da ne liči na onog opasnog napadača kojeg je Atletiko Madrid platio 120 miliona evra.