Premijer liga

Nova razmena Čelsija i Atletika: Kristijan Pulišić u zamenu za Žoaa Feliksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2023 11:22
Nova razmena Čelsija i Atletika: Kristijan Pulišić u zamenu za Žoaa Feliksa Tanjug/AP Photo/David Cliff - Guliver/AP Photo/Kin Cheung

Saradnja između Čelsija i madridskog Atletika postaje sve učestalija. Pokretač je bio Džimi Flojd Haselbaink, holandski centarfor koji je 2000. godine iz redova "Jorgandžija" prešao u Čelsi za tada ogromnih 22 i po miliona evra.

Sledeći je bio srpski fudbaler, Mateja Kežman. On je na "Vanda Metropolitano" stigao za devet miliona, ali tek pet pet godina nakon transfera Holanđanina. Češće razmene između engleskog i španskog kluba krenule su da se realizuju tek u protekloj deceniji.

Najpre je Felipe Luis je najpre iz Atletika prešao u Čelsi, ali se nakon godinu dana vratio u Madrid. Potom je Dijego Košta 2018. u London stigao za 60 miliona, a nakon njega su period selidbi imali Alvaro Morata i Saul Nigez.

Najskoriji primer bio je talentovani Portugalac, Žoao Feliks. On je na pozajmicu u redove "plavaca" došao u januaru ove godine i do sada se može reći da su čelnici kluba više nego zadovoljni njegovim partijama, uprkos tome što je na svom debiju zaradio direktan crveni karton.

Jasno je da Čelsi želi da zadrži Feliksa, tako da će sigurno pokušati da otkupi njegov ugovor, što neće biti jeftino. Međutim, kako Kristijanu Pulišiću ugovor ističe narednog leta, engleski klub će ponuditi njega u zamenu za Feliska, uz naravno određenu cifru koju će doplatiti.

Atletiko je pokazao interesovanje za reprezentativca Sjedinjenih Američkih Država, tako da je potpuno logično očekivati da će uslediti neka vrsta "trampe".

Podsetimo, Kristijan je u Pulišić stigao 2019. godine iz redova Borusije Dortmund za 64 miliona evra. On je ove sezone u Premijer ligi zabeležio 16 nastupa i upisao po gol i asistenciju.