Premijer liga

Volimo da igramo pod pritiskom: Gvardiola zadovoljan nakon preuzimanja liderske pozicije u Premijer ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2024 09:26
Fudbaleri Mančester sitija Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Fudbaleri Mančester sitija

Još jedan dokaz zašto je Premijer liga najkvalitetniji i najzanimljiviji nacionalni šampiona Evropi viđen je tokom minulog vikenda. Mančester siti je u 33. kolo elitnog ranga engleskog fudbala ušao kao treći na tabeli sa bodom zaostatka za Arsenalom i Liverpulom, a iz njega izašao kao lider sa bodom više od oba konkurenta.

Nakon što su "građani" ubedljivo savladali Luton, usledio je najpre poraz Liverpula od Kristal palasa, a zatim i trijumf Aston vile nad Arsenalom, pa je tim sa "Etihada" ponovo glavni kandidat za titulu.

Trener aktuelnog šampiona, Pep Gvardiola je zadovoljan što je njegov tim preuzeo čelo tabele Premijer lige, ali i upozorava da ima još mnogo da se igra.

"Ovaj tim voli da igra pod pritiskom i uveren sam da ćemo imati veliku borbu do kraja sezone. Ne bih voleo da se moje reči protumače pogrešno, ne kažem da ćemo sigurno osvojiti titulu, to ne može niko da zna, ali budite sigurni da ćemo se boriti da zadržimo ovo prvo mesto do kojeg smo došli teškim i napornim radom", rekao je Gavrdiola.

Do kraja Premijer lige ostala su da se odigraju još šest kola, a Siti će u poslednje dve utakmic eimati možd ai najteži posao kada gostuje Totenhemu, a potom na "Etihad" stiže Vest Hem.

Arsenal, s druge starne, ima mečeve protiv Čelsija, Totenhema i Mančester junajteda, a Liverpul će do kraja, između ostalih, odigrati i duele protiv Vest Hema, Totenhema i Aston Vile.