Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: "Londonski pakt" protiv Mančester sitija u borbi za titulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 11:42
Pep Gvardiola i Erling Haland Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)
Pep Gvardiola i Erling Haland

Fudbalerima Mančester sitija dve pobede nedostaju da drugu godinu u nizu osvoje šampionsku titulu u Engleskoj, a prvu od njih treba da ostvare u Londonu, gde gostuju Totenhemu.

Aktuelnom šampionu Evrope je u ovom duelu potrebna pobeda da bi na liderskoj poziciji zamenio drugi londonski tim, Arsenal koji ima bod više, ali i utakmicu manje, a druga prepreka je treći tim iz prestonice, odnosno Vest Hem koji će 19. maja u okviru poslednjeg kola Premijer lige gostovati na "Etihadu".

To praktično znači da je sudbina Sitija jednim delom u rukama igrača ove ekipe, ali s druge strane, nju im "kroje" i timovi iz Londona.

"Te priče me ne zanimaju. Nama je potrebna pobeda protiv Totenhema, jer ukoliko večeras ne budemo uspeli da osvojimo tri boda, onda mislim da nećemo biti šampioni. Naš današnji rival je odlična ekipa, igrali smo ove sezone zanimljive mečeve i tražim od igraač punu koncentraciju. Nje lako igrati u Londonu, ali neka pokažu da su najbolji i da završimo posao na najbolji mogući način", poručio je trener Sitija, Pep Gvardiola.

Meč na stadionu Totenhema počinje u 21.00 čas, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.

 

Standings provided by Sofascore