Premijer liga

(VIDEO) Liverpul pao na "Enfildu" i gubi korak za titulu: Eze i Kristal Palas pripredili senzaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2024 16:58
Eze i Mičel (Kristal Palas) Tanjug/(AP Photo/Jon Super)
Eze i Mičel (Kristal Palas)

Sam pao, sam se ubio, kaže poslovica! Liverpul je posle debakla od Atalante u prvom meču UEFA Lige Evrope, doživeo nokaut na "Enfildu" od Kristal Palasa 0:1 (0:1) u 33. kolu što će ih verovatno koštati borbe za titulom u Premijer ligi. Neverovatno je kakve su prilike promašivali izabranici Jirgena Klopa, dok je fanatično borbeni tim Kristal Palasa iskoristio početnu uspavanost domaćina, pogodio mrežu preko Ezea a zatim se maestralno odbranio što im donosi mirniji san i izvestan opstanak.

Ubedljiv poraz od Atalante od četvrtka nisu igrači Liverpula uspeli da "prospavaju" tek tako, što se videlo u prvih pola sata utakmice protiv Kristal Palasa. Delovali su sporo, dekoncentrisano, što su gosti samo polovično iskoristili. Kao na treningu, gosti iz Londona su došli do gola, Mičel je prošao po levoj strani, asistirao Ezeu kome nije bilo teško sa nekoliko metara da matira Alisona koji je mogao sam da se ljuti na defanzivce.

I to nije bilo sve, jer se nekoliko minuta kasnije Van Dajk okliznuo, Žan Filip Mateta je krenuo sam prema Alisonu, lobovao ga, ali je uporni Endi Robertson uspeo da ukliza i sa gol linije, akrobatski izbaci loptu u polje.

Od 29. minuta kao da je Jirgen Klop okrenuo prekidač i njegovi izabranici su počeli da "lome" rivala kao što su navijači na to navikli. Ređale su se prilike Enda, Luisa Dijaza, Salaha, pogodili su i prečku, ali na odmor se otišlo sa golom prednosti Kristal Palasa.

Navijači Liverpula doživljavali su nervni slom na "Enfildu" u nastavku, što zbog promašaja Darvina Nunjeza, Luisa Dijaza, Van Dajka. Ali, u periodu od 72. do 75. minutta ostaje za Riplija kako se mreže nisu tresle. Prvo je Diogo Žota sa pet metara umesto prazne mreže pogodio igrača Palasa, u kontri je Mateta sa dva metrra napucao golmana Alisona, da bi Džons promašio zicer za izjednačenje! Igralo se na jedan gol, Liverpul je imao bezbroj napada, a golman Henderson i odbrana Kristal Palasa isto toliko sjajnih intervencija. Senzacija Kristal Palasa i četvrta pobeda na Enfildu u poslednjih 11 mečeva.

Fulam je kao gost pobedio Vest Hem 2:0 i prekinuo niz od dva poraza. Bilis u gosti bolji, konkretniji, a Perira je sa dva pogotka bio meč viner.

Saša Lukić je ponovo bio starter u ekipi Fulama, koji je za razliku od prethodnog gostovanja u Notingemu, kada je menadžer Silva menjao igrača posle pola sata, igrao veoma dobro protiv Vest Hema i golom Pereire vodio od 9. minuta. Pretili su "čekićari" preko Antonija i Coufala, ali su bočlje prilike za dupliranje prednosti propustili Vilijan i Rodrigo Munjiz.

U nastavku su gosti imali mnogo prostora za kontre, Ivobi je jednu majstorski iskoristio, dodao do Pereire kome nije bilo teško da zaključi meč.

 

Premijer liga, 33. kolo

subota

Njukasl - Totenhem 4:0 (2:0)
/Isak 30, 51, Gordon 32, Šer 87/

Brentford - Šefild Junajted 2:0 (0:0)
/Arblaster 64 ag, Onjeka 90+3/

Barnli - Brajton 1:1 (0:0)
/Braunhil 75 - Murić 79 ag/ 

Mančester Siti - Luton 5:1 (1:0)
/Hašioka 2 ag,  Kovačić 66, Haland 76 pen, Doku 87, Gvardiol 90+3 - Barkli 81 /

Notingem Forest - Vulverhempton 2:2 (1:1) 
/Gibs-Vajt 45+2, Danilo 57 - Kunja 40,62/

Bornmut - Mančester Junajted 18.30 (AP1)

nedelja

Liverpul - Kristal Palas 0:1 (0:1)
/Eze 14/

Vest Hem - Fulam 0:2 (0:1)
/Pereira 9, 72/

Arsenal - Aston Vila 17.30 (AP2)

ponedeljak

Čelsi - Everton 21.00 (AP2)

 

Пласман обезедио Sofascore