Premijer liga

Mančester siti ubedljivom pobedom protiv Lutona preuzeo lidersku poziciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 18:00
Fudbaleri Mančester sitija, deklasirali su Luton Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Fudbaleri Mančester sitija, deklasirali su Luton

Bar jednu noć Mančester siti će provesti na liderskoj poziciji Premijer lige, odnosno dok utakmice u nedelju ne odigraju Arsenal i Liverpul. 

Odlučio je Pep Gvariola da protiv Lutona odmori neke igrače, pa su tako na klupi ostali Foden, Rodri, Griliš i Silva, ipak i takav Siti bio je ubojit već na startu, ali se u nastavku prvog poluvremena i te kako mučio da probije bedem pred golom gotiju. 

Još se publika na "Etihadu" nije smestila na svoja mesta, a domaći su već proslavljali gol. Istina, u tome im je pomogao Hašioka, koji je ubacio loptu u sopstvenu mrežu.    

Ređale su se i posle ovoga šanse za Mančester siti, a najbolju je imao De Brujne u finišu prvog poluvremena. Dobro je Belgijanac primio loptu, šutirao je iz prve, ali je odlično reagovao golman Kaminski i izbacio loptu u korenr. 

Nastavak utakmice doneo je još više šansi pred golom Lutona, a u 64. minutu, Siti je došao do drugog gola. Posle kornera, odnosno, pomoćne igre,  lopta je došla do Matea Kovačića koji je sa petnaest metara po sredini šutirao iz i smestio loptu u mrežu za - 2:0.

U 75. minutu posle prekršaja nad Dokuom, Haland je sa bele tačke pretvorio u gol za 3:0. Luton je stigao do počasnog gola u 81. minutu, a strelac je bio Barkli. 

Posle "slaloma" korz odbranu Lutona, Doku je bez većih problema ušao u šesnaesterac gostiju i golom u 87. minutu doveo Siti do ubedljivog trijumfa - 4:1. Konačnih 5:1 postigao je Gvardiol u trećem minutu nadoknade. 

U duelu bez takmičarskog značaja za Vulverhempton,  Notingem Forest je pokušao da dođe do vredna tri boda u borbi za opstanak. Ipak, prvi su do prednosti došli gosti.

 

Kunja je prošao između dvojice igrača domaćih, a zatim je malo iskosa sa leve strane šutirao i pogodio gornji desni ugao u 30. minutu. 

Nije, međutim dugo trajala radost gostiju. Uspeo je Notingem Forest da izjednači u drugom minutu nadoknade. Posle dobro izvedenog kornera, najbolje je u šesnaestercu Vulverhemptona skočio Gips -Vajt i sa pet metara glavom pogodio 1:1.

Trudili su se domaći da što pre stignu i do drugog gola i to im se posrećilo. Gips-Vajt je sve uradio kako treba, nisu imali drugog rešenje nego da ga fauliraju gosti u naletu pred golom Žozea Sa. Lopta se odbila do Danila, koji je sa pet metara pogodio mrežu za - 2:1.

Na 2:2 brzo je izjednačio Kunja, koji se u 64. minutu najbolje snašao pred golom Notingem Foresta i glavom sproveo loptu u mrežu.  

 

Brentford je na domaćem terenu slavio protiv već prežaljenog Šefilda, a posle "nule" u prvom poluvremenu, odbrana gostiju je kapitulirala u 64. minutu. Arblaster je u želji da preseče jednu loptu nespretno reagovao i sproveo je u sopstvenu mrežu.

Postigao je Brentford gol i 68. minutu. Damsgard je bio strelac, ali je posle VAR provere, isti poništen. 

Do kraja meča trudili su se domaći da bar još jednom "probiju" odbranu poslednjeplasiranog tima, a tome su i uspel u finišu utakmice preko Onjeka. 

Ovo su bila važna tri boda u borbi za opstanak za Brentford. 

 

Barnli i Brajton su odigrali nerešeno 1:1, čime su domaći samo otežali sebi borbu za opstanak. Gol za Barnli postigao je Braunhil u 75. minut, dok je Murić autogolom doneo bod Brajtonu četiri minuta kasnije.

Premijer liga, 33. kolo 

subota

Njukasl - Totenhem 4:0 (2:0)
/Isak 30, 51, Gordon 32, Šer 87/

Brentford - Šefild Junajted 2:0 (0:0)

/Arblaster 64 ag, Onjeka 90+3/

Barnli - Brajton 1:1 (0:0)

/Braunhil 75 - Murić 79 ag/ 

Mančester Siti - Luton 5:1 (1:0)
/Hašioka 2 ag,  Kovačić 66, Haland 76 pen, Doku 87, Gvardiol 90+3 - Barkli 81 /

Notingem Forest - Vulverhempton 2:2 (1:1) 
/Gibs-Vajt 45+2, Danilo 57 - Kunja 40,62/

Bornmut - Mančester Junajted 18.30 (AP1)

nedelja

Liverpul - Kristal Palas 15.00 (AP1)
Vest Hem - Fulam 15.00 (AP3)
Arsenal - Aston Vila 17.30 (AP2)

ponedeljak

Čelsi  - Everton 21.00 (AP2)

 

Standings provided by Sofascore