Premijer liga

Hojlund odmah iza Anelke: Danac postao drugi najmlađi strelac na pet vezanih mečeva u Premijer ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2024 09:25
Rasmus Hojlund na meču protiv Aston Vile Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Rasmus Hojlund na meču protiv Aston Vile

Napadač Mančester junjateda, Rasmus Hojlund postao je drugi najmlađi fudbaler u istoriji Premijer lige koji je uspeo da postigne golove na pet vezanih mečeva.

Danac je taj uspeh ostvario sa 21 godinom, a bolji od njega je samo Nikolas Anelka koji je to uspeo u dresu Arsenala u novembru 1998. godine kada je imao samo 19 godina.

Hojlund je svoj niz golova započeo na Boksing dej u pobedi protiv Aston vile, zatim je pogađao protiv Totenhema, Vulverhemptona i Vest Hhema, a u nedelju je još jednom bio strelac protiv kluba iz Birmingema protiv kojeg je i ušao u fantastičnu seriju.

 

 

U pomenutom peridu od 26. decembra prošle godine, pa do danas, Danac nije bio strelac samo na susretu protiv Notingem foresta koji je njegov tim izgubio 1:2, ali njega na toj utakmici nije bilo ni u protokolu.

Da sve bude još zanimljivie, pre nego što je započeo seriju od pet mečeva na kojima je postigao gol, napadač Manečster junajteda nije bio strelac na 14 uzastopnih mečeva u Premijer ligi, ali su u klubu verovali u njega i on mi to sada vraća na najbolji mogući način.

Podsećanja radi. Hojlund je sa pet postignutih golova zajedno sa Erlingom Halandom iz Mančester sitija i dvojicom prvotimaca Atletiko Madrida, Alvarom Moratom i Antoanom Grizmanom najbolji strelac ovogodišnje grupne faze Lige šamopiona. Međutim, za razliku od pomenute trojice on neće biti u mogućnosti da popravi taj učinak jer je njegov tim ispao iz Evrope.