Premijer liga

Jirgen Klop svestan situacije Liverpula: Devet dana aprila daće odgovor da li smo u Ligi šampiona i dogodine

komentari (0)

Izvor: Euronews

16.03.2023 11:24
Jirgen Klop svestan situacije Liverpula: Devet dana aprila daće odgovor da li smo u Ligi šampiona i dogodine MN Press

Liverpul je gajio nadu, ispalo je samo lažnu, da može da deklasira Real Madrid na "santijago Bernabeu" i nastavi hod u Ligi šampiona. Otrežnjenje je stiglo na terenu i sada je pred ekipom menadžera Jirgena Klopa zaista težak zadatak da do kraja Premijer lige stigne do četvrtog mesta u konkurenciji Njukasla i Totenhema i tako nastavi kontinuitet igara u elitnom takmičenju.

Totenhem ima šest bodova više i meč više, Njukasl dva boda više i meč manje od "redsa". Dobra ili loša okolnost za Jirgena Klopa je što neće imati premijeligaških mečeva sve do 1. aprila, a onda ga čeka paklenih devet dana, možda i presudnih. Gostuje Sitiju (1. april) i Čelsiju (4. april) a dočekuje Arsenal (9. april).

"Sa istorijom u Ligi šampiona obično počinjemo sa idejom da se osvojimo. Mi želimo da budemo deo toga svake godine i to je sada ogroman zadatak za nas. Sviđa mi se što sledi reprezentativna pauza, a onda nam slede tri teška meča koja će nam dati odgovor da li ćemo igrati Ligu šampiona dogodine. Naš posao je da sve izvučemo iz ove sezone. Jasno je da želimo da budemo među prva četiri", rekao je Jirgen Klop.

Engleski mediji smtraju da su promenljivi rezultati i igre Liverpula posledica prevelikog povreenja u igrače koji su zadužili klub, kao i nekoliko poslednjih prelaznih rokova u kojima nisu pronađene zamene sa Milnera, Hendersona, Manea...

"Mislim da je Klop bio malo previše lojalan za neke zaslužne igrače, posebno kada pogledate šta je Pep Gvardiola uradio sa Žoaom Kanselom u Sitiju pokrenuvši neke druge igrače. Isto tako, mislim da kao menadžer moraš da poštuješ ono što su igrači učinili za vas i to su odluke koje treba da se pažljivo odmere u klubu", rekao je za "BBC" nekadađnji igrač Seltika Čarli Adams.

 

 

Postoj i drugačija mišljenja, poput onog koje je izneo nekadašnji kapiten "redsa" Majkl Oven za BT sport:

"Snaga Liverpoola je upravo ta grupa igrača koji su bili na rovovima i osvojili zajedno trofeje. To se gradilo godinama. Zašto svi pričaju o osvežavanju? Mislim da je Liverpool dovoljno dobar. Gledajući sastav, nema bolje golmana od Alisona, ni boljeg defanzivca od Van Dajka. Bekovi su moderni, Konate vrlo dobar, petorica ofanzivaca su sjajna. Darvin Nunjez je bio najtraženiji napadač u prošloj godini, Kodi Gakpo je bio jedna od zvezda Mundijala".

Nekadašnji as Junajteda Rio Ferdinand je locirao problem Liverpula:

"U poslednjih nekoliko prelaznih rokova nisu kupili igrače koji menjaju početni sastav".

Pred Liverpulom i Jirgenom Klopom je delikatan posao, nisu se ni u snu nadali ovako velikom padu. Pokazaće snagu samo ako se na kraju dovuku do četvrtog mesta.