UEFA Liga šampiona

Klop se raduje duelu sa Realom: Mnogo smo od njih naučili u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2023 15:15
Klop se raduje duelu sa Realom: Mnogo smo od njih naučili u Parizu Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Liverpul u jednom od derbija osmine finala Lige šampiona u utorak od 21.00 čas (TV Arena Premium 1) dočekuje Real Madrid. Eho prošlogodišnjeg finala koji je rešio Vinisijus Žunior u korist Madriđana sigurno je u podsvesti svakog pristalice "redsa", ali menadžer Jirgen Klop na deveti duel dva velikana u Ligi šampiona gleda kao na sasvim novu epizodu.

"Znam da smo igrali protiv Reala u nekoliko finala, ali nije tako često da se naša dva kluba sastaju u dvomeču, tako da sada možemo da se radujemo što će se to desiti. Real je jedan od najvećih klubova sveta, rekorder Lige šampiona", rekao je Klop.

Real je bio uspešniji od Liverpula i u grupnoj fazi 2014. (3:0, 1:0) i u polufinalu 2021. (3:1, 0:0), kao i u dva finala 2018 (3:1) i 2022. (1:0).

"Igrali smo fianle u Parizu, odigrali odličan meč, ali nismo pobedili jer su oni postigli ključni gol. Mogli ste da vidite to iskustvo, kako malo gube samopouzdanje, kako završavaju mečeve. To je ono što sam mogao da naučim od njih. Mi smo sada drugačiji timovi, drugi je momenat i videćemo za šta smo sposobni. Povrh svega, znamo da imamo "Enfild" i svi znaju šta to znači".

Zna vrlo dobro Nemac da Liverpul mora da odigra dva perfektna meča ako želi u četvrtinale.

"Iskreno, jedva čekam da počne meč. Meč na "Bernabeu", kako god se završi ovaj prvi biće težak. Koga briga za to? Ovo je Liga šampiona, najveće klupsko takmičenje, biće top utakmica i veoma sam srećan što ćemo biti učesnici. Pre četiri nedelje možda bih drugačije pričao, ali u životu je sve tajming. Moramo da odigramo dve super utakmice da bismo prošli. Sa Realom je obrnuto, ne moraju da budu na top nivou, a opet će imati šansu. E, to je ono što oni imaju a drugi nemaju".

Hvalio je Klop i Anćelotija, govorio je da je on "najrelaksiraniji tip koga možete upoznati", da je "skorman" i da "vodi tim dugačije od ostalih". Napadač Darvin Nunjez je neizvestan zbog lakše povrede.

"Postoje šanse da zaigra. Videćemo u kakvom je stanju, koliko podnosi bol, pa ćemo doneti odluku", zaključio je menadžer Liverpula.

Pored Klopa na pres konferenciji bio je i novi napadač Kodi Gakpo, koji se polako asimilovao u ekipu po dolasku iz PSV Ajndhovena, a postigao je i prvenac.

"Spremni smo za Real. Imali smo jedan specifičan period, ali smo dobili poslednja dva meča, imamo više samopouzdanja i pozitivno gledamo na ovaj dvomeč sa Madriđanima jer verujem da možemo da prođemo u četvtrtfinale", optimistički je rekao Nunjez.

Revanš meč je na programu 15. marta u Madridu.