Premijer liga

Rasizam na meču Šefilda i Lutona: Nadležni istražuju slučaj, Karlton Moris dao izjavu u policiji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.12.2023 18:20
Rasizam na meču Šefilda i Lutona: Nadležni istražuju slučaj, Karlton Moris dao izjavu u policiji (Mike Egerton/PA via AP

Britanska policija istražuje navodne uvrede na rasnoj osnovi upućene fudbaleru Lutona Karltonu Morisu na jučerašnjoj utakmici 19. kola Premijer lige protiv Šefild junajteda, koja je odigrana na stadionu Bramal lejn u Šefildu, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Britanski mediji navode da je policija Južnog Jorkšira razgovarala sa Morisom u vezi navoda o uvredama na rasnoj osnovi. Moris je ušao u igru u 71. minutu.

"Bilo je navodnog rasističkog komentara. Policija se time bavi. Razgovarali smo sa Karltonom i saznali šta on misli o tome, tako da je sada sve na policiji. On je dobro, tada je bio prilično ljut. Čini se da je sada dobro", rekao je menadžer Lutona Rob Edvards.
 

 

 

Moris je situaciju prvo prijavio glavnom sudiji Semu Alisonu, a potom i četvrtom arbitru pored terena. Rukovodstvo Šefild junajteda je saopštilo da neće tolerisati rasizam i da pomaže policiji u istrazi.

"Ovakvom ponašanju nema mesta ni u fudbalu, ni u društvu", navodi se u saopštenju Šefild junajteda.

Humanitarna organizacija "Kik it aut", koja se bori protiv diskriminacije, saopštila je danas da je sramota da je fudbaler Lutona bio izložen rasnim uvredama na terenu.

Luton je pobedio Šefild junajted rezultatom 3:2.