Premijer liga

Sada svi vide zašto je Premijer liga najbolja na svetu: Trener Čelsija oduševljen posle remija sa Sitijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.11.2023 13:29
Sada svi vide zašto je Premijer liga najbolja na svetu: Trener Čelsija oduševljen posle remija sa Sitijem Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Odigrali su fubaleri Čelsija i Mančester sitija spektakularnu utakmicu u nedelju poslepodne na kojoj je viđeno osam golova, a oba tima su osvojila po jedan bod.

Poveo je lider na tabeli, "plavci" su uspeli da preokrenu na 2:1, igrači Pepa Gvardiole su zatim imali prednost 3:2 i 4:3, a onda je u 90. minutu Palmer golom sa bele tačke postavio konačan rezultat.

Bio je to prvi remi za aktuelnog šampiona Evrope u tekućoj sezoni najjačeg ranga engelskog fudbala i sada su samo igrači Mančester junajteda u celoj Premijer ligi ostali bez ijednog nerešenog rezultata.

"Pokazali smo svima zašto je Premijer liga najbolja liga na svetu. Imali smo jasan cilj da uradimo nešto veliko i u tome smo uspeli. Dali smo četiri gola najboljem klubu na planeti, priredili sjajanu zabavu za navijače i zadovoljni odlazimo na raspust zbog obaveza u nacioanlnim timovima", rekao je posle meča trener Čelsija, Maurisio Poketino i dodao:

"Moji igrači su bili hrabri. Nisu odustajali, borili su se do kraja i to im se isplatilio. Oduševljen sam načinom na koji su igrali i želim da im se zavalim."

Čelsi nakon remija protiv najboljeg tima u ligi trenutno zauzima 10 poziciju na tabeli sa 16 osvojenih bodova iz 12 odigranih mečeva, dok Mančester siti ima 12 više.