Premijer liga

Čelsiju preti kazna zbog ilegalnog novca isplaćenog za transfere Vilijana i Etoa iz 2013. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.10.2023 23:08
Čelsiju preti kazna zbog ilegalnog novca isplaćenog za transfere Vilijana i Etoa iz 2013. godine Guliver/PhilxHutchinson

Čelsi se nalazi pred kaznom FA Engleske (novčanom ili čak i oduzimanjem bodova) zbog prekršaja u finansijskom poslovanju kluba i neprijavljivanju isplate sedmocifrenog novca u transferima Vilijana i Etoa iz Anžija 2013. godine.

Deo novca u transferu vrednom 30 miliona funti su prema navodima "Mirora", plaćeni preko "ofšor" kompanije "ruskog entiteta" i uz saznanje bivšeg vlasnika Romana Abramoviča, a nisu ušli u bilans poslovanja engleskog kluba.

Ove papire su otkrili finansijski eksperti "Klirlejk kapitala" novog vlasnika Tode Belija kada su 2022. godine preuzimali klub i prijavili su je FA Engleske, Premijer ligi i UEFA. Bez obzira na to, FA bi mogla da kazni Čelsi finansijski ili čak i oduzimanjem bodova iako je ceo slučaj otkrio i prijavio sam klub sa novim vlasnikom.

 

 

Čelsi, koji će igrati kolo Premijer lige na Badnje veče, kažnjen je od strane UEFA sa 8,6 miliona funti zbog neadekvatnog finansijskog poslovanja u periodu od 2012. do 2019. godine, ali očigledno da nisu tada pronašli novac koji nedostaje a isplaćen je za transfer Vilijana, koji je sada član Fulama i Etoa koji je završio karijeru.