Premijer liga

Vilijan se plaši povratka u domovinu: Brazilac odlučan da završi karijeru u Evropi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.05.2023 18:38
Vilijan se plaši povratka u domovinu: Brazilac odlučan da završi karijeru u Evropi Guliver/PhilxHutchinson

Fudbaler Fulama Vilijan izjavio je da ne želi da se vrati u Brazil i dodao da bi voleo da igračku karijeru završi u Evropi, prenosi PL Brazil. Vilijan (34) je igračku karijeru počeo u Korintijansu, a potom je nastupao za Šahtjor, Anži, Čelsi i Arsenal.

Brazilski fudbaler se vratio 2021. godine u Korintijans, ali je klub iz Sao Paula napustio posle jedva godinu dana zbog pretnji koje je dobijao od navijača na društvenim mrežama.

"Igrači nisu mašine, i oni imaju svoje loše i dobre dane. Međutim, navijači ponekad ne mogu da prihvate da igrač ima loš dan. Ono što sam video u Brazilu je nehuman pritisak koji vodi u nasilje, pretnje porodici, deci... Kada dođe do toga, za mene, sve se menja. Moram da čuvam svoju porodicu, ona je najvrednije što imam", rekao je Vilijan.

 

 

Brazilski fudbaler je član Fulama od 2022. godine. "Ne želim nikad više da se vratim u Brazil. Razmišljao sam o tome još pre povratka u Korintijans. Na kraju sam se vratio u klub u kojem sam počeo karijeru. Sada nameravam da završim karijeru ovde, da li u Evropi, SAD ili na nekom drugom mestu. Ako može u Engleskoj, to bi bilo savršeno. Planiram da igram još četiri-pet godina, ali ni to se nikad ne zna jer se fudbal toliko promenio", zaključio je brazilski fudbaler.

Vilijan je ove sezone za Fulam odigrao 26 utakmica, postigao je tri gola i imao je četiri asistencije. Za reprezentaciju Fulama nastupio je na 70 mečeva.