Premijer liga

Gvardiola veruje u Krosa: Siti želi asa Reala na leto 2024. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2023 20:27
Gvardiola veruje u Krosa: Siti želi asa Reala na leto 2024. godine Tanjug/AP Photo/Pablo Garcia

Toni Kros je dugo vagao da li da ostane još jednu godinu u Real Madridu ili da se letos vrati u Nemačku, možda čak i da završi karijeru. Ubedio ga je Karlo Anćeloti da se "okane penzije", Nemac je poslušao i igra poslednje sezonu u dresu Reala.

Međutim, "El Mundo Deportivo" tvrdi da po isteku ugovora Krosa želi niko drugi do Mančester siti. Po njihovim navodima, menadžer Pep Gvardiola vidi Nemca u svom timu i to na dve sezone, a ponudila bi mu se plata od 15 miliona evra po sezoni!

Imaće Kros samo 34 godine i sigurno je da u fizičkom smislu može da igra na visokom nivou bar još godinu-dve, ali je pitanje da li to želi. Da li može da istrpi ritam Premijer lige, to je već pitanje, smatraju mediji i u zavisnosti od tih nekih važnih detalja, kao i očekivanja Gvardiole, Kros će doneti odluku šta će posle 1. jula 2024. godine.

 

 

Pozicija veznog igrača donosi i veliku potrošnju, pa je zato Kros i razmišljao da siđe sa "svetla pozornice" i kraj karijere sačeka u nekom manjem klubu, sa manje pritiska i fizičkih zahteva. 

Toni Kros je igrao za Bajern od 2007. do 2014. godine od kada nosi dres Real Madrida. U karijeri je odigrao 694 utakmice uz 67 golova, a osvojio je sve što se u fudbalu osvaja: šest titula prvaka Nemačke i Španije, četiri Kupa, četiri nacionalna Superkupa, pet Liga šampiona (Bajern, 4 Real), četiri Superkupa Evrope, šest SP za klubove, Mundijal sa Nemačkom 2014! Okruglo 30 trofeja.