Premijer liga

Novi ugovor za Bruna Gimaraeša: Njukasl postavio izlaznu klauzulu na 100 miliona funti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2023 16:53
Novi ugovor za Bruna Gimaraeša: Njukasl postavio izlaznu klauzulu na 100 miliona funti Guliver/(AP Photo/Steve Luciano

Bruno Gimaraeš i Njukasl postigli su dogovor oko produženja ugovora do juna 2028. godine i samo ostaje da se dogovoreno prenese na papir i potpiše.

Brazilski reprezentativac je od dolaska iz Liona, u transferu vrednom 42,1 milion evra, za godinu i po dana postao glavni kreator igre "svraka" a samim tim i veoma tražen na tržištu. Odbijao je Njukasl ovog leta 70 miliona evra od Mančester sitija i gradskog rivala Junajteda i uspeo da ga sačuva.

Ni Brazilcu, koji je postao i standardni reprezentativac Brazila se nije napuštao "Sent Džejms Park", pa su bogati vlasnici iskoristili ovu situaciju i vezali ga ugovorom (kad se potpiše) dve godine duže, do juna 2028. godine.

Prema informacijama sa Ostrva, novim ugovorom predviđena je i otkupna klauzula koja će iznositi 100 miliona funti. Gimaraeš, koji ima valjan razlog zašto nosi broj 39 na leđima,  do sada je na 64 utakmice postigao 11 golova uz sedam asistencija. Igra Njukasla umnogome zavisi od njegovog raspoloženja, što je na svojoj koži oseti i juče Šefild Junajted koji je bio deklasiran 8:0.