Premijer liga

Mančester Siti će imati svog Bruna: Gvardiola "krade" Gimaraeša Njukaslu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 17:24
Bruno Gimaraeš, igrač Njukasla, navodno bi mogao pojačati redove Mančester sitija ovog leta. Guliver/(AP Photo/Steve Luciano
Bruno Gimaraeš, igrač Njukasla, navodno bi mogao pojačati redove Mančester sitija ovog leta.

Fudbaleri Mančester sitija su četvrti put zaredom odbranili titulu šampiona Premijer lige. Ipak, to ne znači da stručnjaku sa "Etihada", Pepu Gvardioli nisu neophodna pojačanja - Španac je spreman da u svoje redove dovede još po kojeg igrača svetske klase. 

Naime, britanski mediji prenose da su "građani" zainteresovani za najboljeg fudbalera Njukasla, Bruna Gimaraeša. "Svrake" se nisu proslavile ove sezone u borbi na dva fronta. Posle ispadanja iz (doduše najteže) grupe Lige šampiona sa Milanom, Borusijom iz Dortmunda i Pariz sen Žermenom, nisu crno-beli uspeli da izbore izlaz naredne sezone u Evrope kroz Premijer ligu. 

Tanjug/Bradley Collyer/PA via AP

Bruno Gimaraeš u dresu Njukasla

Stoga se usled neplodonosne potrošnje novca nalaze u velikom problemu sa finansijskim fer-plejom, a knjige u očima UEFA će vrlo moguće pokušati da "ispeglaju" preko transfera svog kreativnog Brazilca. Veliki problem za zainteresovane klubove je otkupna klauzula od 117 miliona evra, ali se iz Sitija nadaju da bi mogli iskoristiti nezavidan položaj kluba sa "Sent Džejms parka" i spustiti cenu. 

Poznato je od ranije da je Gvardiola bio izuzetno zainteresovan za Lukasa Paketu iz Vest Hema. U pitanju je takođe kreativan brazilski fudbaler iz vezonog reda, ali usled skandala u koji je upleten igrač "čekićara" (navodno je učestvovao u nameštanju utakmica zbog kladionice) veliko je pitanje da li će nekadašnji fudbaler Milana videti travnatu podlogu u narednim godinama, a kamoli dres nekog većeg kluba. 

Kako god bilo, izgleda da će se Siti naredne sezone vratiti još moćniji poimence, a s obzirom da se spekuliše da bi sezona 2024/25 mogla biti poslednja takmičarska godina legendarnog španskog stratega u Mančesteru, deluje da bogati vlasnici žele da mu ispune svaku želju kako bi se poslednji put u okitio svim mogućim odličijma. 

Bruno Gimaraeš je ove sezone odigrao 37 utakmica u Premijer ligi, postigao je sedam golova i dodao osam asistencija, a prema svojim karakteristikama, deluje da bi formirao idealno partnerstvo sa Kevinom De Brujneom u veznom redu.