Liga 1

Pjer Emerik Obamejang novi napadač francuskog Olimpika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 09:09
Pjer Emerik Obamejang novi napadač francuskog Olimpika Tanjug/AP Photo/David Cliff

Pjer Emerik Obamejang strpljivo je čekao ponudu iz Evrope odugovlačeći da odgovori na onu iz Saudijske Arabije (Al Itifak) i Emirata (Al Ain) jer je želeo da ostane u top fudbalu. Bio je aktuelan povratak u Barselonu, ali je dočekao Olimpik iz Marseja.

Pre nekoliko dana je Fabrisio Romano najavio, a danas i potvrdio da se iskusni gabonski napadač dogovorio sa francuskim timom oko trogodišnje saradnje, a da će uprava trećeplasiranog tima iz prošle sezone lako rešiti pitanje obeštećenja sa Čelsijem.

Novi trener Marselinjo u srcu napada ima samo darovitog Portugalca Vitinju, tako da će mu Obamejang biti jako potreban kao alternativa iako ima 34 godine. Gabonac je još uvek u formi, malo je izgubio na brzini, sigurno će biti od velike pomoći Olimpiku. Odrastao je u Francuskoj (rođen u Lavalu), igrao je Ruenu, Bastiji, Dižonu, Lilu, Monaku, Sent Etjenu, a punih 10 godina, od transfera u Borusiju Dortmund bio je van svoje druge domovine - u Arsenalu, Barseloni i Čelsiju. 

Marsej je ovog leta kupio Renana Lodija i Džofrija Kondogbiju iz Atletiko Madrida, Ruslana Malinovskog iz Atalante, Amina harita iz Šalkea, ali je ostao bez Luisa Suareza koji je otišao u Almeriju, te Aleksisa Sančeza koji nije hteo da produžava ugovor.