Liga 1

Liga 1 na Areni: Lilova bitka za Ligu šampiona, Marsejova za Evropu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 15:35
Džonatan Dejvid, najbolji strelac Lila AP Photo/Matthieu Mirville
Džonatan Dejvid, najbolji strelac Lila

Lil, kao jedan od najboljih ekipa kao domaćin (samo jedan poraz), dočekuje u derbiju na otvaranju 28. kola francuske Lige 1 Olimpik iz Marseja, jednog od najlošijih timova na gostovanjima (samo dve pobede). Meč je veoma važan za oba tima, jer Lil juri jedno od prva tri mesta (trenutno četvrti) za plasman u UEFA Ligu šampiona, dok Olimpik želi da sustigne Nicu i Lans za poziciju koja vodi u Evropu, na šest kola pre kraja Lige 1.

Prvi duel na "Velodromu" bio je završen bez golova, ali Lil u poslednje tri godine ne zna za neuspeh protiv večerašnjeg rivala. Pobeđuje na svom stadionu "Pjer Moro" (2:1, 2:0, 2:0), a na gostovanjima uspeva da ostane neporažen. Olimpik će večeras pokušati da prekine taj četvorogodišnji niz od sedam mečeva bez pobede nad Lilom jer su poslednji put slavili u februaru 2020. godine.

Lil je prošao jedan niz neugodnih duela u poslednja četiri kola i golovima Dejvida i Zegrove osvojio osam bodova protiv Remsa, Lila, Bresta i Lansa. Od raspoloženja Džonatana Dejvida, najboljeg strelca tima sa 15 golova zavise i rezultati, a isto se može reći i za Pjer-Emerika Obamejanga, prve "puške" ekipe iz Marseja.

Dok je iskusni napadač pogađao, Olimpik je lako pobeđiovao Monpelje, Klermon i Nant, a kad je ponestalo municije kod strelca 11 golova, usledila su poslednja dva poraza od Rena i PSŽ-a.

Rafael Fernandez, Gomez, Morais i Umtiti, uz operisanog Andreja Ilića nisu na raspolaganju treneru Lila Paulu Fonseki, dok Žan Lui Gase ne može da računa na Murilja, Nadira, Ronžijea, Ruiza, Mbembu i Ngapanduetnba.

 

 

Liga 1, 28. kolo

Petak

Lil - Marsej 21.00 (AP1)

Subota

Lans - Avr 17.00 (AP3)
PSŽ - Klermon 21.00 (AS 1)

Nedelja

Brest - Mec 13.00 (AS1)
Monpelje - Lorijen 15.00 (AS5)
Rems - Nica 15.00 (AS4)
Tuluz - Strazbur 15.00 (AS1)
Monako - Ren 17.05 (AP3)
Nant - Lion 20.45 (AS 1)

 

Пласман обезедио Sofascore