La Liga

Ćavi traži alternativu Levandovskom: Na listi Obamejnag, Firmino i Tiram

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2023 17:30
Ćavi traži alternativu Levandovskom: Na listi Obamejnag, Firmino i Tiram Tanjug/AP Photo/David Cliff

Barselona hita ka novoj tituli prvaka Španije, ali i pravi planove za leto. Povratak Lionela Mesija je uvek tema broj jedan, ali s obzirom da Katalonci moraju da srede finansije i oslobode 100 miliona evra u budžetu, priča oko povratka Argentinca će morati da pričeka.

Katalonci su prošlog leta angažovali Roberta Levandovskog i dobili onog "kilera", međutim, Ansu Fati se nije nametnuo kao alternativno rešenje kada Poljaka nema u timu, pa se traži još jedan napadač.

Prema pisanju španskih medija, za sada su favoriti trenera Ćavija Ernandeza Roberto Firmino, kome ističe ugovor u Liverpulu, Markus Tiram, koji neće nastaviti u Borusiji iz Menhengladbaha i Pjer Emerik Obamejang koga Čelsi ne vidi za sledeću sezonu, a već se iskazao na "Kamp Nou" kao veoma efikasna opcija u špicu.

 

 

On je u prolećnom delu prošle sezone na 24 susreta postigao 13 golova, a onda je u avgustu prešao u Čelsi. I tu odluku je Ćavi više puta tokom ove sezone istakao kao ishitrenu jer bi iskustvo Gabonca i posebno njegova brzina u poslednjoj trećini terena možda doprinela i boljim rezultatima, pre svega u Evropi.

Firmino je već istakao da će birati klub u kojem bi igrao više nego u Liverpulu, dok je Tiramu prioritet Premijer liga, jer je već imao nekoliko konkretnih ponuda. Međutim, Barselona je Barselona, ako se Ćavi odluči za konkretnu ponudu sigurno će i Brazilac i Francuz saslušati šta Katalonci nude.