La Liga

Ćavi oprezan uprkos bodovnoj prednosti: Barselona nije favorit za titulu, već samo kandidat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2023 13:26
Ćavi oprezan uprkos bodovnoj prednosti: Barselona nije favorit za titulu, već samo kandidat Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselona se nakon sinoćne pobede nad Seviljom 3:0 (0:0) u okviru 20. kola španske Primere odvojila na osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Real madrid.

"Kraljevski klub" je poražen na gostovanju Majorci 0:1 (0:1) i na taj način je omogućio ljutom rivalu da se dodatno odmakne i približi tituli. Ipak, trener Katalonaca, Ćavi Ernandez, istakao je da njegov tim nije favorit u trci za trofej, već da je samo kandidat:

"Na čelu smo tabele sa osam bodova prednosti u odnosu na Real. To je dobra prednost, ali prvenstvo nije rešeno. Ima da se igra još utakmica. Real može da pobedi sve, a i gostuje nama na 'Nou Kampu'".

Trener Barselone je potom reagovao na konstataciju jednog španskog novinara, koji je rekao da je Real igrački mrtav:

"La Liga nije završena. Real je mrtav? Oni su toliko puta dokazali da su sposobni da izvedu velike preokrete. To sam iskusio kao igrač i ne bih to hteo sada da iskusim kao trener. Bez obzira na našu prednost, Real je favorit za osvajanje La Lige. Real je aktuelni šampion Španije i Evrope, a mi smo samo kandidati za titulu".

Do kraja je ostalo još 18 kola, Barselona trenutno ima 53 boda, a Real 45.