La Liga

Izborio Ligu šampiona, pa završio karijeru: Davida Silvu povreda poslala u penziju

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

22.07.2023 08:39
Izborio Ligu šampiona, pa završio karijeru: Davida Silvu povreda poslala u penziju Guliver/Ricardo Larreina

Real Sosijedad je u sezoni za nama izborio četvrto mesto u španskoj Primeri i na taj način obezbedio mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Međutim, glavni kreator i najiskusniji član ekipe, David Silva, najverovatnije u tom pohodu neće moću da učestvuje.

Naime, tridesetsedmogodišnji vezista je na treningu dobio udarac pri čemu je pokidao prednje ukrštene ligamente i čeka ga dug oporavak. Kako je u ozbiljnim fudbalskim godinama, jasno je da će proces oporavka biti dosta komplikovan, te i ne čudi što španski mediji prenose kako bi to mogao biti kraj karijere za Davida Silvu.

 

 

Levonogi kreativac je profesionalnu karijeru započeo pre 19 godina u Valensiji, nakon čega je nastupao za Seltu, Eibar, Mančester siti i Sosijedad. Najveću slavu stekao je upravo u redovima "građana", sa kojima je poneo četiri titule prvaka Engleske.

Ništa manji doprinos nije imao ni u reprezentaciji. On je za "crvenu furiju" debitovao davne 2006. godine, od kada je upisao 125 nastupa i postigao 35 golova. Takođe, za to vreme je uspeo da okiti titulom svetskog i dva puta titulom evropskog prvaka.