La Liga

Isko najzad otvorio dušu o skandalu u Sevilji: Vreme je da se rešim ovog tereta u sebi...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 16:48
Isko najzad otvorio dušu o skandalu u Sevilji: Vreme je da se rešim ovog tereta u sebi... Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Nekada jedan od najboljih igrača sredine terena Isko Alarkon (31), koji je tokom dugodišnjeg mandata sa Real Madridom osvojio 18 trofeja, otvorio je dušu za španske medije i otkrio šta se dešavalo tokom kratke epizode u Sevilji i zašto je napustio taj klub posle svega pet meseci.

Čuveni fudbaler, poznat po blistavoj karijeri u Realu, već gotovo pola godine je bez angažmana, posle odlaska iz Sevilje. U klub iz rodne Andaluzije stigao je minule sezone nakon gotovo decenijskog staža u Madridu. Ali, u Sevilji se nije naigrao, naprotiv. Zbog problema sa sportskim direktorom Monćijem i trenerom Horheom Sampolijem, napustio je klub posle svega pet meseci, a sada je izašao u javnost i otkrio šta ga je navelo da donese takvu odluku.

"Želeo sam da budem neprimetan. Nisam se osećao lagodno pred novinarima jer ne volim kako se sve predstavlja. Dosta je neistina koje su me vređale i želeo sam da se držim po strani", rekao je Isko za Marku i nastavio izlaganje:

"Mnogo puta sam bio na ivici, ali nisam želeo da se uvlačim u ralje svih špekulacija. To bi bilo pogrešno. Bilo je i mojih grešaka, izvagao sam sve dobro. Izolacija mi je prijala, sagradio sa štit i miran sam. Nisam dugo dao intervju, ali sada je vreme. Želim da se rešim tereta kojeg držim u sebi i želim da kažem istinu o svemu što se događalo", rekao je vezista.

 

 

U Sevilju je došao na poziv Hulena Lopetegija. Ali, kada je on dobio otkaz, kola su krenula nizbrdo... U klub je stigao Horhe Sampaoli, a onda su počeli i problemi sa sportskim direktorom Monćijem, sa kojim se u jednom trenutku i fizički sukobio!

"Lopetegi me je zvao. Znam da me voli kao igrača i pod njegovim vođstvom sam igrao najbolji fudbal. Smatrao sam da je to dobar korak za karijeru, ali on je dobio otkaz i došao je Horhe Sampaoli. Čudne stvari su počele da se dešavaju u klubu. Pozvali su mog menadžera i tražili su način da me se reše. Niko mi ništa nije rekao."

A, onda je otišao kod sportskog direktora Monćija, koji decenijama vodi glavnu reč u Sevilji.

"Rekao sam mu: 'Ako me ne podnosiš, budi iskren i rešićemo sve bez problema. Tu sam ispred tebe'. On je po medijima pričao da ja želim da idem, a to nije istina. Svaki dan je zvao i mene i menadžera. Maltretirao nas je, a kada dam došao da mu u oči kažem da je neiskren, došlo je do fizičkog sukoba. Rekao sam mu da je najgora osoba koju sam upoznao u svetu fudbala, a on me napao", otkrio je Isko, a onda je ušao u detalje fizičkog sukoba sa direktorom Sevilje.

"Prišao mi je, uhvatio me za vrat i krenuli smo u obračun. Morali su da nas rastavljaju. Nakon toga nisam želeo ni da čujem za povratak u tim, iako sam imao sa svima dobar odnos. Nisam želeo da igram za klub čiji me sportski direktor fizički napada i potom se ne izvini. Lagao je na svakom koraku. Odlučio sam da odem bez ikakve naknade. Sve se to dogodilo na putu ka svlačionici. Osećao sam se povređenim jer sam zaista želeo da pomognem klubu. Monći se očigledno nije slagao s mojim dovođenjem. Nisam plakao zbog svega, ali osećao sam se tužno i razočarano", završio je Isko.