La Liga

Rajo pokazao nemoć Granade: Kadiz "ukrao" zlata vredne bodove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 21:32
Fudbaleri Raja Valjekana u domaćoj opremi Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Fudbaleri Raja Valjekana u domaćoj opremi

Završio se još jedan uzbudljiv dan u prvom rangu španskog fudbala. Fudbaleri Rajo Valjekana odneli su pobedu nad Granadom na domaćem terenu rezultatom 2:1. Rezultatski, ova utakmica nije imala značaj, s obzirom da je već poznato da će se gosti svakako preseliti u Segundu, dok će domaćini komotno leže na sredini tabele. 

Prvi gol na meču, postigao je Florijan Ležon u 23. minutu utakmice. Mora se uzeti u obzir da je Rajo igrao sa igračem manje od samog početka. Malo posle početnog zvižduka, Oskar Treho je nesmotreno podigao nogu, i u glavu udario jednog od igrača Granade. Iako je sudija prvo posegao za žutim karonom, posle konsultacje sa VAR sobom, odluka je preinačena u isključivanje.

I pored toga, izabranici Injiga Pereza su vršili pritisak u bili opasniji tim, što je urodilo plodom u 23. minutu. Posle jednog traljavog kornera, lopta se odbila od golmana Marka Martineza, a Ležen je veoma čudnim udarcem preko glave pogodio mrežu. 

Iako je Granada pokušavala sa kakvim takvim napadima, Rajo je bio konkretniji. To se pokazalo u 80. minutu, kada je Horhe de Fuentes postigao gol za dupliranu prednost svog tima.

Utešni pogodak za Granadu, postigao je Lukas Boje na asistenciju Serhija Rodelasa u 89. minutu, što nije popravilo raspoloženje navijača, s obzirom da će sledeće sezone gledati drugu ligu. 

Na meču između Kadiza i Sevilje nismo dobili priliku da vidimo goleadu, ali je na su na kraju žuto-plavi uspeli da trijumfuju kasnim pogotkom Serhija Gvardiole u šestom minutu nadoknade. 

Ovo bi mogao biti presudni pogodak u borbi Kadiza za opstanak, s obzirom da im sada Selta, na spanosonosnoj 17. poziciji, beži za samo dva boda. 

PRIMERA - 36. KOLO

utorak

Osasuna - Majorka 1:1 (1:0)
/Monkajola 14' - Darder 65'/

Real Madrid - Alaves 5:0 (3:0)
/Belingem 10', Vinisijus Žunior 27', 70', Valverde 45+1', Guler 81'/

Đirona - Viljareal 0:1 (0:1)
/Traore 59'/

sreda

Rajo Valjekano - Granada 1:0 (1:0)
/Ležon 23', Fuentes 80' - Boje 89'/

Sevilja - Kadiz 0:1 (0:0)
/Gvardiola 90+6'/

Selta - Atletik Bilbao 22.00 (AS1)

Hetafe - Atletiko Madrid 22.00 (A1P) 

četvrtak

Las Palmas - Betis 19.30 (A2P)

Almerija - Barselona 21.30 (A1P)

Sosijedad - Valensija 22.00 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore