La Liga

Oriol Romeu se vratio u Barselonu posle 12 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 15:27
Oriol Romeu se vratio u Barselonu posle 12 godina TV Arena sport/ Screenshot

Oriol Romeu će dočekati da debituje za prvi tim Barselone. Doduše, čekao je 12 godina na tu priliku. Defanzivni vezni igrač je napustio Đironu, prošao je lekraske preglede i potpisaće dvogodišnji ugovor sa Kataloncima.

Sada 31-godišnji veliki talenat "La Masije" pre 12 godina, čekala se prekomanda u prvi tim, a onda je neočekivano za 4,6 miliona evra bio prodat Čelsiju. I nije mu odmah legla Premijer liga, išao je napozajmice u Valensiju, pa Štutgart da bi ga 2015. godine "plavci" prodali Sautemptonu za sedam miliona evra.

U dresu "svetaca" se "namestio", igrao je sedam sezona, odigrao 239 mečeva uz sedam golova i četiri asistencije. Prošlog leta se vratio u Španiju, Đirona je dobila mnogo sa njim i posle 34 meča i dva gola stigao je poziv Barselone. Dva katalanska kluba su postigli dogovor i Romeu će pokušati da se nametne treneru Ćaviju Ernandezu, koji ga odlično poznaje.

Katalonci su u ovom prlaznom roku doveli bez obeštećenja Ilkaja Gundogana (Mančester siti), Injiga Martineza (Atletik Bilbao), a za Vitora Rokea (Palmeiras) platili su 30 miliona evra sada i još toliko će platiti za godinu dana. Romeu je broj "četiri", što nagoveštava da će Frank Kesi napustiti klub i vratiti se u Italiju, mnogo kažu u Inter.