La Liga

Gundogan otkrio: Ćavi me je ubedio načinom na koji je govorio o Barsi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.07.2023 15:05
Gundogan otkrio: Ćavi me je ubedio načinom na koji je govorio o Barsi Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Ilkaj Gundogan je kapitalno pojačanje Barselone, igrač koji je u naponu snage a sposoban da unapredi igru Katalonaca i vrati je na nivo da može da se bori i za najznačajniji pehar - Lige šampiona. Na današnjoj promociji objasnio je doskoračnji kapiten Mančester sitija kako ga je trener Ćavi Ernandez ubedio da napustio redove prvaka Evrope i obuče dres Barselone.

"Jasno mi je objasnio ideje u igri, ona je veoma slična Sitijevoj. To je ista škola Gvardiola-Ćavi. Međutim, ubedio me je način na koji je sve to govorio. Bio je iksren, direktan, video sam taj karakter. Video sam mnogo sličnosti koje imamo u viziji fudbala i od starta smo napravili fantastičnu konekciju. Sada sam ovde, srećan i ponosan", istakao je Gundogan.

Nije krio i razgovore koje je imao sa Robertom Levandovskim i Andreom Ter Štegenom.

"Igrali smo protiv Poljske i posle meča me je zamolio da razgovaramo. Pričao mi je o klubu, gradu, video sam neku blistavost u njegovim očima. Nije me trebalo ubeđivati, ali od njega sam dobio moćnu poruku. Pričao i sa saigračem iz reprezentacije Ter Štegenom. On je srećan ovde. Ali, oni nisu uticali na moju odluku, jer sam je već doneo".

 

 

Pep Gvardiola je prvi saznao njegovu odluku.

"Obojica smo bili na odmoru i bilo mi je važno da je on od mene saznao odluku. Izrazio sam zahvalnost za sve što je uradio za mene, Siti. Bio je tužam, a nadam se bar malo srećan što sam izabrao klub njegovog detinjstva. Bio je ponosan i poželeo mi je sve najbolje. Na kraju mi je rekao da ga nazovem kad god mi nešto zatreba, vezano za klub, grad..."

Barselona je za njega izazov.

"Divno je što mogu da se dokažem u nekoj drugoj ligi, drugoj zemlji. Volim izazove, uprkos godinama imam šta da ponudim na terenu. Mogu da pomognem timu da dostigne viši nivo. Igra je slična Sitijevoj, a tim je mešavina iskustva i mladosti. Biće mi potrebna adaptacija, ali tim ima potencijala za najviše domete".

 

 

Nije želeo da govori o eventualnom dolasku saigrača Bernarda Silve, izrekao je mnogo pohvala na račun Gavija i Pedra, a veruje da će uspeti da "zarazi" tim i donese im pelcer za osvajanje Lige šampiona.

"Liga šampiona je magično takmičenje. Teško je pobediti. Dugi niz godina sa Sitijem smo bili favoriti, ali smo tek sada osvojili najvredniji trofej. Mogu da predvidim šta je potrebno ekipi da dođe do finala, ali taj meč za trofej je poseban, neizvestan. Nadam se samo da ću uspeti da "zarazim" ekipu i da pomognem da donesemo još jedan trofej Lige šampiona u Kataloniju", zaključio je nemački reprezentativac.